Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Sexuální otrokyně: Dva osudy, z nichž opravdu mrazí

  • 15. února 2022 | 06:00

    Sexuální náruživost je u každého člověka jiná. Mnohdy také záleží na tom, jak nás partner dokáže navnadit a jak se v jeho blízkosti cítíme. V každém případě – když je chuť na sex u dvou lidí nevyrovnaná, jeden z partnerů vždycky strádá. Dvě ženy, dva různé příběhy. Občas sex zasahuje do života víc, než je zdrávo!

    Sex je přirozenou součástí existence. Prospívá duši i tělu. Je cestou k euforii, pocitu naplnění. Ale také může devastovat. Dva rozdílné příběhy žen to dokazují. Jedna je nymfomanka, druhá frigidní oběť náruživého manžela.

  • Nymfomanka na dlažbě: Michaela, nezaměstnaná, 27 let

    Michaelu do sexu nikdo nutit nemusel. Její apetit ale časem nabobtnal do společensky ničivých rozměrů.

    „Je mi jedno, jestli se psychologové přou, zda závislost na sexu existuje. Já ji zažila,“ vypráví Michaela. „V životě se mi snad nic nepovedlo. Vyrůstala jsem s macechou a despotickým otcem. V sedmnácti jsem utekla k Milanovi. Byl o pár let starší a až s ním jsem zažila pocit, že mě má někdo rád. Jenže o moc lépe mi nebylo. Trpěla jsem depresemi. Psychicky se mi ulevilo jedině po sexu.

    Po Milanovi přišla spousta dalších vztahů. Žádné velké lásky. Když už jsem se zamilovala, byl to prevít, který měl další dvě nebo tři holky. Byla jsem na dně. Vztahy na nic, práce jakbysmet, rodinné zázemí nulové. Navíc jsem byla zadlužená na několik let.“ Michaele tehdy došlo, že je jí dobře jen při sexu. Rozjela jej naplno.

    „Nejdřív jsem si vybírala, ale postupně mi bylo jedno, s kým souložím. Že to není v pořádku, jsem si uvědomila, až když jsem málem zničila nového partnera. Zdeněk byl slušný kluk a náš vztah vypadal nadějně. Dokonce jsem kvůli němu přestala spát s jinými muži. Jenže on moje sexuální tempo dlouho nevydržel. Po roce už nemohl a začal se milování se mnou vyhýbat. Jenže když jsem jeden den nesouložila, vrátila se mi úzkost, okamžitě mě začala bolet hlava a bylo mi na zvracení. Vydržela jsem být věrná tři měsíce, ale moje deprese se tak zhoršily, že jsem radši riskovala vztah, který samozřejmě nevydržel.“

    Podívejte se na video, kde odborník radí, jak řešit rozdílný sexuální apetit:

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Jak řešit rozdíl mezi sexuální potřebou mezi partnery • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ


    „V práci stačilo, když někdo udělal sexuální narážku. A já přemlouvala každého chlapa, který byl zrovna po ruce, aby se mnou šel na záchod a udělal mi ,to‘. Bylo mi jedno kdo. Často jsem si musela pomoct sama,“ uzavírá svůj příběh Michaela, kterou z práce kvůli sexuálnímu obtěžování vyhodili. Skončila na psychiatrii a dodnes dochází na terapie. Snaží se závislost odbourat.

     

  • Frigidní oběť: Jarmila, prodavačka, 29 let

    Na začátku byla láska a na konci byl odpor. Jarmila se s nechutí podvoluje sexuálním touhám manžela. Je raději sexuální otrokyní, než aby odešla.

    Sex Jarmile nic neříká. Po porodu dvou dětí by jej nejraději ze života vyškrtla. „Dočítám se, jak se spolu páry milují i po dvaceti letech, nebo dokonce do důchodu. To mě děsí,“ přiznává Jarmila. Její muž má jiný názor na věc. A ona, jak říká, mu musí posloužit. „Jak já to nenávidím! Zvedá se mi žaludek, jen si na sex vzpomenu. Jenže jeho moje prosby neodradí. Ani když při tom ležím jako mrtvola. Připadám si jako jeho matrace, ale jemu to je jedno, hlavně když se vybije."

    Podívejte se na video, kde odborník radí, na co by muž neměl zapomínat při uspokojování ženy:

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Na co by muži neměli zapomínat při uspokojování partnerky • VIDEO: Adam Balažovič

    Jarmila se bojí, že když nebude svolná, manžel ji opustí. A to nechce. Dokonce mu nabízela, ať si najde milenku, ale s rodinou zůstane. „Jsem na něm naprosto finančně závislá. On má navíc poměrně vysoké postavení, bojím se, že by mě zničil,“ svěřuje se Jarmila. Ze vztahu postupně zmizelo všechno příjemné a zbyla jen citová prázdnota. „Milovala jsem ho ještě několik let poté, co se sexu dožadoval. A někdy i hrubě. Teď už ho jen nenávidím. Jenže nevidím cestu, kudy z pasti ven. Mám dvě nedospělé děti. Sama bych je neuživila, nikdo mi nepomůže, tak to prostě jen snáším. Někdy lépe, jindy strašně. Když je nejhůř, přemýšlím o sebevraždě. Kvůli dětem musím ještě nějak vydržet. Snad ho jednou chuť na sex přejde a všechno se srovná,“ utápí se v bláhové naději Jarmila.

Autor: Majka Vinická, roh
Diskuse ke článku
.