Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rasistický útok v McDonald's: Dívka (22) dostala záchvat

Autor: mivr - 
23. dubna 2011
19:49

Kopance do hlavy, tahání po podlaze za vlasy, rány pěstí do obličeje, křik. Tak to v úterý vypadalo v jedné americké restauraci McDonald's. Dvě dívky tmavé pleti zaútočily na bělošku (22). Ta nakonec dostala záchvat. Celému incidentu zaměstnanci podniku jen nečinně přihlíželi, natáčeli ho a smáli se.

V šoku je celé vedení McDonaldu v baltimorském Rosedale. Jejich zaměstnanci až na jednoho jen nečinně přihlíželi brutálnímu útoku dvou černošek na bělošku (22). Oběť nakonec zůstala ležet na zemi. Dostala záchvat. Incident celou dobu natáčel jeden z pracovníků restaurace a hystericky se u toho smál. Proč k útoku došlo, se lze jen domnívat. Policie získala informaci, že se jednalo o spor ohledně toalet, ale jisté to není.

Vytrhaly jí chomáče vlasů

Dvě dívky tmavé pleti začaly v restauraci kopat do bělošky. Ta už pak jen ležela na zemi a snažila se chránit si obličej. Útočnice ji nemilosrdně mlátily dál. Do rvačky se vložil jeden ze zaměstnanců, ale dívku moc neuchránil. Rozběsněné černošky dívku bily a kopaly dál hlava nehlava.

Po několika minutách ji za vlasy táhly ven na parkoviště. Všimla si toho starší paní, která chtěla oběti pomoci, ale útočnice ji uhodily také. Nakonec černošky odešly a zbitou dívku nechaly ležet uvnitř restaurace. Ta pak dostala záchvat. Kolem ležely chomáče jejích vytrhaných vlasů.

Restaurace: Bezpečnost zákazníků je na prvním místě

Podle amerického serveru Thesmokinggun.com se pracovník, který útok natáčel, jmenuje Vernon Hackett, který v restauraci pracuje od září roku 2009. Brutální video, na kterém je slyšet jeho hysterický smích, si dal na facebook, ale už si ho sundal.

Mluvčí Macdonaldu sdělil: „Jsme videem šokováni. Je to nepřijatelné, zneklidňující a znepokojující. Není nic důležitějšího, než bezpečnost našich zákazníků a zaměstnanců. Už jsme zkontaktovali vlastníka dané restaurace a místní orgány, aby se záležitost vyřešila.“

Majitel baltimorské restaurace řekl MailOnline: „Jsem v šoku jako všichni ostatní. Chování, které je na videu vidět, je nepochopitelné a trestuhodné. Bezpečnost zákazníků je naší hlavní prioritou. Víme, že byla okamžitě zavolaná policie. Záležitost se bude důkladně vyšetřovat.“