Nejlepší světoví jezdci budou závodit v disciplínách streetstyle, bowl (bazén) a best trick o 30 000 dolarů. Dívky závodí pouze v disciplíně streetstyle o 2 500 dolarů. Závod se řídí pravidly kanceláře World Cup Skateboarding. WCS zajišťuje rozhodčí a zpracovává výsledky, které se započítávají do průběžného pořadí Světového poháru ve skateboardingu.

Video
Video se připravuje ...

Vyrazit na Mystic SK8 Cup 2012 se určitě vyplatí! Mystic SK8 Cup

Na Mystic SK8 Cup 2012 jsou zajištěni top jezdci z celého světa, očekává se přibližně 150 profesionálů z cca 25 zemí. Mezi potvrzenými jezdci naleznete například legendárního Kelvina Hoeflera z Brazílie, Dannyho Leona z USA nebo Austena Seaholma, který vyhrál Mystic SK8 Cup v roce 2010.

Čeští fanoušci se budou především těšit na jízdu Maxima Habance, který v roce 2010 vyhrál v disciplíně streetstyle.  O pořádný adrenalin se určitě postarají i ostatní závodníci v čele s Tomášem Stejskalem, Martinem Juráškem nebo Arnoštem Ceralem.

Arnošt Ceral patří mezi naše nejlepší jezdce.
Autor: archiv Arnošt Ceral

V pátek se již klasicky pojede předkvalifikace streetstyle pro nekvalifikované evropské jezdce, ze které se jich vybere 20 a ti postoupí do sobotní kvalifikace. V sobotu se také můžete těšit na kvalifikaci v bowlu. Semifinále obou disciplín proběhne v neděli po obědě a následně bude od 17 hod. navazovat finále bowlu a v půl sedmé večer finále streetu. Závod zakončí divácky nejoblíbenější best trick, kde si jezdci sáhnou na dno svých sil a předvedou to nejlepší, co se v nich skrývá.

Autor: archiv Arnošt Ceral

Nedílnou součástí Mystic SK8 Cupu jsou jeho diváci, lokální i zahraniční, kteří díky své znalosti skateboardingu vytvářejí zcela jedinečnou atmosféru. Pro návštěvníky  je kromě závodu připraven také bohatý doprovodný program (restaurace, bary, výstavy, stánky se skateboardovým vybavením a oblečením).  Všechny doprovodné akce jsou umístěny v Relax zóně, která bude propojena se streetem a bowlem velkoplošnou obrazovkou,  díky které budou moci diváci sledovat přímý přenos závodů a u toho poslouchat koncerty svých oblíbených kapel.  Pro příznivce punku rozhodně stojí  za to, vypíchnout Pipes and Pints, kteří svou účast již stoprocentně potvrdili.

Takže nezapomeňte deky a dobrou náladu s sebou!

Veškeré bližší informace naleznete na www.mysticsk8cup.cz