Lucie vznikla v roce 1985, kdy se setkal kytarista Robert Kodym (47) s baskytaristou P.B.CH. - Petrem Břetislavem Chovancem (49). Dvojku pak doplnilo trio zpěvák Michal Penk (45), bubeník Tomáš Waschinger (46) a klávesista Petr Franc (46).

„Vyfotili jsme se takto po našem prvním koncertě Lucie, který se odehrál na soutěži mladých kapel. Tu jsme sice nevyhráli, ale dostali jsme se až do finále. P.B.CH. dostal diplom jako nejlepší kytarista,“ vzpomíná Tomáš Waschinger (46), který má dnes svoji vlastní kapelu Všichni svatí. Nedávno vydali debutové album Vytáhni mě z davu, které pokřtila Bára Basiková.

Vzkříšení

V kapele se muzikanti často měnili. Odcházeli a přicházeli. Jako první zmizel už v roce 1986 Michal Penk, který se rozhodl pro sólovou dráhu. Chodil v té době s nadějnou zpěvačkou Ivetou Bartošovou (48).

Do kapely přišel David Koller (53) a Michal Dvořák (48) vystřídal v klávesách Petra France. Kapela, která o sobě na hudební scéně dávala pořádně vědět, procházela nejrůznějšími peripetiemi.

Poslední vážná krize nastala v roce 2004. Nečekaně to zabalil tehdejší lídr kapely David Koller. „O jeho odchodu jsem se dozvěděl jako ostatní, z ČTK,“ řekl o tom hořce Robert Kodym. Loni ale skupina Lucie oznámila comeback a letos vyjíždí na turné.