Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rok po atentátu: Fotky žen, jež přežily pumový útok na maratonu v Bostonu!

Autor: mb - 
15. dubna 2014
18:50

Právě dnes je to přesně rok od tragédie v Bostonu, kdy při tamním maratonu vybuchla puma, zabila tři lidi a další zmrzačila. Někteří z přeživších se teď vrátili na místo tragédie a pro charitativní projekt nafotili dojemné snímky.

Dnes uběhl přesně rok od tragédie u cílové čáry Bostonského maratonu. Čečenští bratři Carnajevové tam odpálili dvě nálože, které 3 lidi zabily a 264 dalších zmrzačily! Američané nyní nafotili dojemné snímky pro charitativní projekt, ve kterém se dělí s lidmi z celé planety o své pocity a které dokazují sílu jejich ducha.

Zúčastnili se ti, kteří na první pohled žádný úraz nemají, ale také ti, jejichž těla pokrývají hluboké jizvy. Některým amputovali nohy, další trpí posttraumatickým stresem...

Celému světu tak chtějí dokázat svou chuť žít dál, bez ohledu na to, co se stalo. „Pláču každý den, ale odmítám se odsud odstěhovat. Proč? Protože mám k bytu osmnáct schodů? Není to ideální, ale já jsem v Bostonu doma,“ říká rozhodně Rossean Sdoia, která je po amputaci pravé nohy a hluchá.

Asi vůbec nejsilnější je pak příběh Celeste Corcoran (47). Té nálože utrhly obě nohy, její tehdy jen 17letou dceru Sydney zohavily. Přesto na cílovou čáru přikráčela na protézách se vzkazem: „Pořád stojím!

aluman ( 16. dubna 2014 09:50 )

Hlavně ti "trošku" víc na východ.....

jana999 ( 16. dubna 2014 09:23 )

nejdřív se nauč nějakou srozumitelnou řeč, jinak ti teroristi byli islámci a bojovníci proti komunismu, tak že nejdřív se informovat a potom něco blít

jana999 ( 16. dubna 2014 09:21 )

atentátníci byli z čečenska a byli to teroristi, který dostali v USA politický azyl a takhle se jim odměnili.

zdrclamrdka ( 16. dubna 2014 09:20 )

Džóchar a Tamerlan jsou čečenci ty blbe a ne žádný rusáci

zabibol ( 16. dubna 2014 09:10 )

Atentátníci pocházeli z Ruska. Jak příznačné pro dnešní události na Ukrajině. Všechno zlo na světě má původ v Rusku. Bohužel.

Zobrazit celou diskusi