Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

USA ukázaly snímky, které spojují ruské vojáky s Ukrajinou!

USA ukázaly snímky, kde dokazují, že rusjé jednotky se pravidelně účastní separatistických akcích.
USA ukázaly snímky, kde dokazují, že rusjé jednotky se pravidelně účastní separatistických akcích.  (Autor: ČTK/EPA/REUTERS/AP)
Autor: ČTK, lvi - 
22. dubna 2014
08:31

Americké ministerstvo zahraničí zveřejnilo sérii fotografií, které mají ukázat, že někteří separatisté z východní Ukrajiny jsou ve skutečnosti příslušníci zvláštních ruských sil. Snímky, které Washingtonu poskytli ukrajinští diplomaté, upozorňují na vybrané ozbrojence, kteří prý opakovaně zasahovali v několika východoukrajinských městech a také během ozbrojeného konfliktu v Gruzii. Moskva podle BBC prozatím na fotografie nereagovala.

Proruští separatisté nyní ovládají správní úřady ve více než desítce měst na východní a jihovýchodní Ukrajině. Kyjev tvrdí, že radikálům pomáhají ruští agenti a příslušníci ruských zvláštních sil, Moskva nicméně přítomnost svých vojáků na Ukrajině popírá.

Fotografie zveřejněné americkým ministerstvem zahraničí dostala k dispozici také Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE), jejíž komisaři v rámci kontrolní a zprostředkovatelské mise na Ukrajině působí.

Rusko údajně schválně plánuje separatistické akce

Snímky například zobrazují údajně stejného muže, který se zúčastnil akcí separatistů v ukrajinských městech Kramatorsk a Slavjansk a také operací v Gruzii, se kterou Rusko v roce 2008 svedlo krátkou válku. Další skupina fotek zase spojuje jistého ozbrojence z Kramatorsku a Slavjansku s ruskými zvláštními silami.

Podle ukrajinského zástupce při OBSE zveřejněný materiál poskytuje "sílící důkazy ruského podílu na podněcování a plánování separatistických akcí, které rozvracejí situaci na východní Ukrajině".

Americká mluvčí ministerstva zahraničí Jen Psakiová řekla, že v "mezinárodním společenství panuje široká jednota v názoru na vazby mezi Ruskem a některými ozbrojenci z východu Ukrajiny". "Fotografie, které Ukrajinci předložili v uplynulém týdnu, to jen potvrzují," dodala.

abzk ( 23. dubna 2014 08:47 )

Jasněěě blbe, ruskej provokatér se bude někam infiltrovat vymydlenej, hladce oholonej a nejlíp přímo v ruský uniformě

djaba ( 22. dubna 2014 20:58 )

Tak , zrovna takoví pobudové jsou všechno možné ,jen ne vojáci Ruska .Amíci ,krmte si vaše experty .

japos22 ( 22. dubna 2014 16:14 )

Jakýsi vousáč - no to je dělová rána

e.44 ( 22. dubna 2014 15:56 )

O ty výhody Ukrajina musela dost bojovat a platila za ně poslušností Moskvě Jenže už poslouchat nechtěla, tak Putin přilil olej do ohně a výsledkem bylo že Ukrajina přišla o Krym. Jenže tím se magor Putin rozhodně spokojit nechce, chce mnohem víc

mememumu ( 22. dubna 2014 15:26 )

A pročpak asi měla takové výhody, mamlásku? No protože Ukrajině vládl kolaborant s Rusy, který ani neuměl ukrajinsky.

Zobrazit celou diskusi