Ve středu odpoledne spatřila náhodná kolemjdoucí v brněnské ulici Svatopluka Čecha něco, co ji zneklidnilo. V zaparkovaném suzuki zanechal řidič svého psa. Když žena spatřila zvíře za oknem i po dvou hodinách, upozornila raději strážníky.

Na místo se vydala hlídka z královopolské služebny. Zjistila, že oznámení je pravdivé, a přivolala proto kolegy z Jednotky operativního zásahu. Strážníci museli zlatého retrívra z rozpáleného zamčeného auta vysvobodit. Pes skončil dočasně v útulku městské policie a případ si převzala pro podezření ze spáchání trestného činu Police ČR.

Tenhle případ však opět ukazuje, že pejskaři by měli být zejména v horkých letních dnech na svá zvířata velmi opatrní a nenechávat je dlouho zavřená ve vozidle.

"Vloni v červnu zaznamenala brněnská městská policie alarmující případ, kdy zoufalý pes dokonce vyrazil sklo a zůstal viset z okna. Pětašedesátiletý muž ho při teplotě asi 25 stupňů nad nulou nechal zavřeného ve svém autě ve Vodově ulici. Uvnitř vozidla přitom může teplota během několika minut vystoupat o desítky stupňů a zvířatům pak hrozí rychlé přehřátí, kolaps a po relativně krátké době i smrt," uvedl Jakub Ghanem, tiskový mluvčí MP Brno.