Těsně před 17. hodinou přijali policisté operační střediska Územního odboru Český Krumlov oznámení o vážné dopravní nehodě na silnici II/160, vedoucí z Větřní na Český Krumlov, v místech zvaných U Malované skály. Na místo okamžitě všechny složky Integrovaného záchranného systému, kde dopravní policisté zjistili, že řidič motocyklu (44 let) tovární značky GILERA GB 800 jedoucí od Českého Krumlova, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, dostal smyk, kdy vjel do protisměru a čelně narazil do protijedoucího osobního automobilu tovární značky Peugeot 306.

Při pádu řidič motocyklu utrpěl těžká zranění neslučitelná se životem, jeho spolucestující, žena (39 let) utrpěl velmi těžká zranění a do nemocnice v Českých Budějovicích jí přepravila letecká zdravotnická služba.

V osobním vozidle Peugeot se nikdo nezranil. Komunikace byla zcela uzavřena, policisté zvolili objízdný směru na Kájov a Rožmberk. Plynulý provoz byl obnoven v 19:40 hod.

Řidiči motocyklů a jejích spolucestující jsou velmi rizikovou skupinou, mnohdy svou nebezpečnou jízdou ohrožují nejen sami sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu.

por. Bc. Milan Bajcura tiskový mluvčí PČR FOTO: PČR