Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Bezdětný život Maciuchové, Zagorové, Janků a dalších: Proč nikdy neměly miminko?!

/
  • Hana Maciuchová chtěla mít děti, ale osud jí nepřál.
    29. srpna 2014 ● 05:02

    Každá žena v jistém věku pocítí touhu mít dítě a být matkou, některým však osud nepřál nebo ony nepřály samy sobě. Které známé osobnosti nikdy neuslyší dětský pláč nebo prosebné oslovení „maminko“? Rozhodly se tak samy nebo je k tomu dohnal osud?

  • 1.

    Hana Maciuchová (68)

    Herečka Hana Maciuchová (68), která je známá především z nekonečného seriálu Ulice, si moc přála mít děti. Jenže když jí bylo pětatřicet, velmi vážně onemocněla. Jediná možnost pro rychlé vyléčení byla operace, hned po ní jí lékaři řekli zdrcující zprávu: „Už nikdy nebudete moct mít děti.“ V tu chvíli se její svět otočil o 180´, přesto se rozhodla jít dál a nerezignovat na život.

    Hana Maciuchová chtěla mít děti, ale osud jí nepřál.
    Autor: archiv TV NOVA

     

  • 2.

    Hana Zagorová (67)

    Šanci mít dítě neměla ani zpěvačka Hana Zagorová (67), která celoživotně bojuje se zákeřnou nemocí, která jí znemožnila mít svého potomka. „Tahle nemoc mi hrozně moc vzala, ale i dala. Do té doby jsem byla úspěšná slečinka bez pokory, které se dařilo, na co sáhla," vzpomíná Hana Zagorová. V době svých studií na Janáčkově akademii zprvu zpěvačka trpěla „pouhými“ bolesti zad, poté to však přešlo do vysokých horeček, které skončily tuberkulózou. I když nemoc překonala, jednoho dne začala zpěvačka velmi silně krvácet. A tehdy přišli doktoři se zničující diagnózou: „Máte vzácné onemocnění krve, při níž se ve vysoké míře rozpadají krvinky a způsobují anémii.“ Zdravou krev tak musela Zagorová dostávat co devět týdnů. Lékaři rovněž zpěvačce doporučili, že by bylo lepší, kdyby neměla v tomto stavu děti, jelikož by mohly být postižené. Zagorové nebyla přána ani adopce, která ztroskotala takřka v posledním okamžiku před osvojením si malé holčičky. Zpěvačka si i tak přes svou nemoc i absenci dítěte snaží život užívat.

    Zpěvačka Hana Zagorová díky nemoci nikdy nemohla mít děti.
    Autor: Nedělní Blesk – Zbyněk Pecák a archiv

  • 3.

    Heidi Janků (51)

    Zpěvačka Heidi Janků (51) i ve svých jednapadesáti letech fotí lechtivé fotky v dámském spodním prádle. Postavu si udržela i díky tomu, že nemá děti. Ale na rozdíl od řady jiných, ona sama se pro tento krok rozhodla více méně dobrovolně. Když mohla mít děti, nechtěla je, a když už by byl čas, tak jí to nebylo přáno. Dokonce měla s manželem v jednu dobu vybrané jméno pro své dítě. Kdyby to byl kluk, tak se jmenuje po bratrovi Karel. Zpěvačka dokonce šla ve svých čtyřiadvaceti na interrupci. „Neměla jsem babičku, která by se o dítě starala, když bych zpívala na koncertech, a byla jsem moc mladá,“ vzpomíná zpěvačka. Svého rozhodnutí však nelituje, naopak si užívá toho, že si žije podle svého.

    Heidi Janků chtěla mít syna Karla.
    Autor: archiv Blesku

  • 4.

    Petra Janů (61)

    Ze strachu, že nebude dobrá matka, se rozhodla nemít děti i zpěvačka Petra Janů (61). Chtěla se vyhnout tomu, že by její dítě nakonec bylo pod výchovou babiček, tet nebo chův. Do jejího koncertního života prostě dítě napasovalo. Na to, že nemá děti, si zvykla. Dnes je dokonce i ráda, že je nemá, když vidí, kolik starostí s dětmi je.

    Petře Janů dala přednost kariéře před dětmi.
    Autor: Herminapress.cz

  • 5.

    Jiřina Jirásková (†81)

    Dítěte se nedočkala ani herečka Jiřina Jirásková (†81), která i přestože milovala svého životního partnera Zdeňka Podskalského, v ten správný čas dítě mít nechtěla. „Ve společnosti, ve které jsem žila, jsem nemohla vychovávat dítě. To se nakonec ukázalo jako velký omyl,“ prohlásila jednou herečka. Když totiž konečně zatoužila po vlastním miminku, bylo už příliš pozdě.

    Jiřina Jirásková se svého dítěte nedočkala.
    Autor: Fotoreportéři Blesku

  • 6.

    Jitka Zelenková (64)

    Osud si pohrál i se zpěvačkou Jitkou Zelenkovou (64). I když se jako zpěvačka ukazovala jako velmi úspěšná žena, nikdy nepotkala tu pravou lásku, se kterou by mohla mít dítě. Dokonce velkou část svého života milovala toho nepravého a díky tomu se také nikdy nevdala. Svého pana „Božského“ milovala dlouhých jedenáct let a to i přesto, že odmítnul pro ni opustit svou rodinu. Zpěvačka se tak ponořila plně do své práce a kariéra se jí stala vším.

    Jitka nikdy nepoznala muže, se kterým by mohla mít děti.
    Autor: Lenka Hatašová

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 72

silen: ...dle seriózních podkladů je drtivá většina dětí (asi 94 procent)na této planetě tzv. "nechtěných". V ženě není zakódován "mateřský pud"..., to je jen prastarý výmysl intrikánské církve, potažmo posílený sociálními tématy ("matka-dítě"), vlivem různých babiček, tetiček..., kýčovými literárními paskvily, filmy a televizí s touto náplní... a vnějšími vlivy: "...kamarádky, kolegyně, bývalé spolužačky..., všechny mají děti, tak já chci taky!" A že pak, až se to narodí, si ho žena oblíbí, "miluje ho", mazlí se, hraje si s ním... Ano, je to pro ni tzv. "živá hračka". Totéž by činila, kdyby si pořídila místo mimina štěně..., akorát, že by si později s tím psem moc nepokecala. Ale, na druhou stranu - ten pes by nezačal být na ni sprostý, nezačal by chlastat, krást doma peníze, aby měl na drogy a nemohl by s partou gaunerů ze sídliště přepadávat důchodce... a končit v kriminále..., v tom je výhoda psa! Ale, to si ta žena nikdy nepřizná a bude doživotně blábolit o "lásce k dětem"..., protože žena neumí uvažovat logicky a vnímat racionálno dnešního světa... Je politováníhodná!

(05. 03. 2020 11:13)

soorry: jsou starosti i radosti, ale na stará kolena domov důchodců nebo přebývat u rodiny a ta a´t se stará. my nic a oni ano. vypočítavost?? ubohost.

(17. 02. 2016 10:37)

soorry: Děti a kariéra, co si vybrat?? Lucka Vondráčková stihne vše, má 2 kluky, na léto přiletí z Kanady, natočí film, cd a klipy a má. A že by se neuměly starat o dítě?? hormony vše nakopnou, má partnera, babičky, dnes chůvy. a dát si pauzu od všeho taky neuškodí. Viz Monika Absolonová.

(17. 02. 2016 10:34)

soorry: Jalovice je do 1. otelení, pak je to kráva, takže ne nemohou, ale dokud nemají tele.

(17. 02. 2016 10:26)

tipr: Mně to vůbec nepříjde že nemají děti. Nedovedu si je ani představit jako rodinu , nemají na to. Jsou muzy které tu byly a nic..Jedině Zagorku a Vondráčkovou Helenu si dovedu představit jako skvělou mámu .

(19. 01. 2015 16:55)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy