Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Chlapec, co skončil v bezvědomí po brutálním útoku: Policii se přihlásil jeden z útočníků!

Jeden z mladíků, kteří napadli patnáctiletého kluka na zastávce, se přihlásil na policii. (ilustrační foto)
Jeden z mladíků, kteří napadli patnáctiletého kluka na zastávce, se přihlásil na policii. (ilustrační foto)  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK, tp - 
12. září 2014
06:45

Jeden z útočníků, co brutálně zmlátili patnáctiletého kluka, který skončil v umělém spánku na několik týdnů, se přihlásil na policii. Útok byl zřejmě rasově motivovaný. Napadený mladík bránil svou romskou přítelkyni, za to dostal několik ran pěstí. Útočník ale líčí celý incident úplně jinak!

Jeden z dvojice mladíků, po kterých pražští kriminalisté pátrali kvůli údajně rasově motivovanému napadení patnáctiletého chlapce, se sám přihlásil na policii. Vypověděl však, že incident neměl rasový motiv.

Útok se odehrál 19. srpna na autobusové zastávce Plaňanská v Praze 10. Napadený mladík po útoku upadl na zem, kde zůstal ležet v bezvědomí. Záchranáři jej převezli do nemocnice a uvedli ho do umělého spánku.

Podle prvotních informací policie vystoupil patnáctiletý mladík v podvečer z autobusu se svojí mladší přítelkyní. Jeden z dvojice údajných útočníků měl prý narážku na dívčin romský původ a napadený se jí zastal. Následně dostal od jednoho z mladých mužů dvě rány pěstí do obličeje, upadl na zem, udeřil se o beton do hlavy a zůstal v bezvědomí.

Napadenému poskytla pomoc jeho přítelkyně a jeden ze svědků. Sedmnáctiletý mladík, který byl původně označen za útočníka, však na policii vypověděl, že se incident odehrál jinak. Stál prý na zastávce s kamarádem a povídali si. Napadený chlapec podle něj vystoupil s dívkou a skupinkou dalších chlapců z autobusu a obstoupili je. Začali je slovně napadat a jeden ze skupinky chytil prý kamaráda pod krkem a udeřil ho pěstí. "Proto se rozhodl sedmnáctiletý mladík v obavě, že přijde další útok, reagovat tak, že na obranu svého kamaráda udeřil jiného chlapce ze skupinky," uvedl Daněk.

I tento hoch se prý totiž chystal mladíkova kamaráda uhodit. Z místa incidentu dvojice podle výpovědi odešla poté, co poraněnému chlapci přivolali kamarádi záchranku. Sedmnáctiletý muž také uvedl, že v té době nevěděl, jak vážné poranění chlapci způsobil.

Kriminalisté v současné době vyšetřují, jak se celý incident opravdu odehrál. Žádají, aby se přihlásil muž, který procházel okolo zastávky Plaňanská a byl napadení přítomen, dalšímu incidentu zabránil a mladíky od sebe odtrhl. Mohl by totiž výrazně přispět k objasnění celého případu.

e.44 ( 12. září 2014 11:50 )

Znám cikány. Pravděpodobnost, že verze toho sedmnáctiletého kluka, co se přihlásil, je pravdivá, je 99,999999%.

salto ( 12. září 2014 09:15 )

Cigošovi nevěřit!!!

decathlonova-matka ( 12. září 2014 08:05 )

tenhle týden ve zprávách na nově v 17 hodin, to ta cikánka popsala úplně stejně, řekla že kluci co šli s nima ty dva napadli a že jí nikdo nenadával, takže policajti nemusíte hledat žádnýho svědka zeptejte se tý holky.........

Zobrazit celou diskusi