Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Krásná bojovnice proti džihádistům: Islamisté jí uřízli hlavu!

Autor: haj, shp - 
28. října 2014
07:58

Dříve byla inspirací pro mnohé utlačované ženy, teď za svůj boj proti Islámskému státu zaplatila životem. Po internetu koluje fotka její uříznuté hlavy. To je příběh statečné Rehany.

Kurdská žena se stala známou tváří defenzivy města Kobani v Sýrii poté, co se na sociální síti objevila její fotka, kde ukazuje znamení míru. Snímek, na kterém bojovnice dělá prsty tzv. véčko, zveřejnil tehdy jeden novinář a tvrdil, že Rehana zabila 100 teroristů z Islámského státu.

Mladá žena, která byla známá pod pseudonymem Rehana, je ale nyní nejspíš mrtvá. Na Twitteru totiž koluje snímek, na němž jeden z bojovníků ISIS drží ve vzduchu její uříznutou hlavu. Její smrt ale není ještě oficiálně potvrzená jednotkou, ve které Rehana působila.

Rehana rozhodně nebyla jedinou bojovnicí s islámskými radikly. Mezi kurdskými vojsky, která brání syrské město Kobani před útoky Islámského státu, jsou i čistě ženské jednotky. Dohromady je v nich více než 10 000 žen.

Účast něžného pohlaví ve válce je v muslimském světě nemyslitelná, extrémní příznivci islámu ženám dokonce zakazují opustit dům, pokud to není nezbytně nutné.

 

hgfcf ( 29. října 2014 09:54 )

To by se museli ví pakovat muslimové s celého světa spět do jejích domoviny jinak by svržení atomové bomby bylo k ničemu nemluvě že by zahynulo i spoustu nevinných muslimu které jsou sice i rozlezli všude ve světě jenomže pokud by USA svrhla atomovou nebo neutronovou bombu na arabský svět tak by se mohlo stát že by se mohli z jinak slušných muslimu v Evropě nebo i jinde ve světě z rekrutovat do role mstitelů za nevinné oběti jaderné války u nich doma v arabském světě .

londynskypes ( 28. října 2014 15:24 )

a jeste k tomu

londynskypes ( 28. října 2014 15:23 )

frajerka a jak dopadla a jestli pak to nekomu pomohlo ten jeji boj?

maruch ( 28. října 2014 08:45 )

Je potřeba nadobro zničit a vyhladit tyto fanatický Islámský zrůdy.Nejlépe použít atomový déšt a vodíkovou sprchu.Na pořadí nezáleží.

Zobrazit celou diskusi