Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Přítelkyně šéfa poslanců ANO Faltýnka odešla pro střet zájmů z ČD, pak ji najaly externě

Autor: ČTK - 
19. listopadu 2014
08:07

Partnerka šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka Lenka Linhartová odešla kvůli střetu zájmů z Českých drah (ČD), pak ji ale Dráhy najaly externě za 95.000 korun měsíčně. Píše to dnešní MF Dnes.

Linhartová má na starosti marketing ČD. Listu řekla, že na svém působení v Drahách nevidí nic divného a Faltýnek jí k práci nepomohl. Premiéru Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) a šéfovi ANO Andreji Babišovi se ale věc nezamlouvá a chtějí ji řešit.

Sobotka listu řekl, že mu to úplně normální nepřipadá a že ANO by si v resortu dopravy mělo „udělat pořádek“. Babiš v MfD uvedl, že o popisovaném případu neví, ale pokud je smlouva neadekvátní a je možný střet zájmů, měly by ji Dráhy zrušit. Šéf ANO předpokládá, se případem bude zabývat nový ředitel Českých drah Pavel Krtek.

Linhartová do ČD nastoupila letos na jaře jako šéfka marketingu. Za několik týdnů se prý však ukázalo, že je ve střetu zájmů, protože její marketingová agentura se věnuje podobným činnostem, jaké měla mít na starosti v ČD. Proto podle MfD coby zaměstnankyně drah skončila.

ČD si ji ale vzápětí najaly na podobnou činnost externě. Faltýnek podle deníku uvedl, že o práci své přítelkyně nic neví. Linhartová MfD řekla, že na možný střet zájmů kvůli své firmě vedení státních drah sama upozornila. Nevysvětlila ale, proč tak neučinila už při výběrovém řízení. Za svou prací pro ČD si Linhartová stojí.

e.44 ( 19. listopadu 2014 12:11 )

Budou tleskat. Jsou to hlupáci a nachaji se koupit když ne už za koblihu, tak za dvě určitě.

sars ( 19. listopadu 2014 11:59 )

 Babišovi voliči stále tleskaji a tleskaji, ,, chci vás vidět tleskat za šest měsíců. ..

sars ( 19. listopadu 2014 11:58 )

 Takže Babišovy už chybí jen Pražský hrad, chrám sv . V . a snemovni ulice. ..

e.44 ( 19. listopadu 2014 10:14 )

Babiš, největší gauner, co tu kdy byl, tak není divu, že i ta verbež z jeho ANO stojí za "to".

ivoadler ( 19. listopadu 2014 10:10 )

Oni tihle externí pracovníci jsou svinstvo. Když firma potřebuje trvale nějakou činnost, měla by na ni mít svého zaměstnance. Externí pracovník je synonymem pro zlodějnu. Funguje to především u státních a polostátních firem. Soukromý majitel by předraženou službu kopnul pod záda.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa