Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na radnici vyvěsili Zemana ve člunu od fotografa Blesku: Opozice se bouří!

Autor: dce - 
20. prosince 2014
17:11

Nově zvolený starosta Prahy 6 Ondřej Kolář za TOP 09 si v předsálí své kanceláře vyvěsil fotku prezidenta z léta, které trávil u rybníka za svou chalupou. Jenže obrázek polonahého Zemana připadá nedůstojný místní opozici. A otázkou také je, jestli má na takovou fotku pan starosta vůbec práva!

Opozice na Praze 6 - tedy ČSSD, ODS a KSČM - se bouří. Starostovo rozhodnutí sundat oficiální portrét prezidenta a nahradit ho obrázkem od fotografa Blesku, na které Zeman brázdí vody rybníku ve člunu, jim připadá dehonestující. Žádají, aby fotografii sundal a vrátil na své místo oficiální portrét hlavy státu.

"Doma ať si pan starosta dělá, co chce, ale toto je záměrná dehonestace hlavy státu na radnici," řekl podle serveru novinky.cz zastupitel za ODS Jakub Stárek. Opozice také na radnici chtěla odhlasovat usnesení, které by o sundání zvláštní fotografie rozhodlo. To se jim ale nepodařilo.

„V právním řádu České republiky není jakkoliv upravena podoba portrétu prezidenta, která má být na oficiálních místech vyvěšena. Věřím, že lidového prezidenta by nijak neurazil jeho lidový portrét,“ prohlásil Kolář.

Ale pane starosto, máte na vyvěšení obrazu povolení majitele autorských práv fotografie?

katkom ( 24. prosince 2014 19:35 )

krakonos500:je prostě de bil,jak má být!

katkom ( 24. prosince 2014 19:34 )

Bolševický lenoch a kremelský přisluhovač Zemské jabko,zrádce lidu.

andreslawicky ( 22. prosince 2014 13:44 )

To je prostě fotka kterou se ten hradní aligátor chlubil tak není divu že ji Kolář pověsil na úřadě aby každý kdo přijede viděl kdo je náš šašek na hradě

andreslawicky ( 22. prosince 2014 13:42 )

Pověsit Ruského lokaje je třeba ale za krk na hradním nádvoří

andreslawicky ( 22. prosince 2014 13:41 )

Není žádné nařízení aby vysel obraz presidenta republiky kdekoli,je to zcela dobrovolné například na několika úřadech v Sudetech nemají Zemana pověšeného nikde ani na úřadě ani ve škole a někdy stále mají portrét V.Havla prostě je to věc názoru u slušných lidí mají Havla a u lůzy je to ožralé čuně na stěně

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa