„Paní Rulíková je v dlouhodobé pracovní neschopnosti. Její výroky pro média jsem proto zatím řešila jen s její nadřízenou náměstkyní. Není možné, aby jako zaměstnankyně ministerstva porušila zásadu mlčenlivosti o svých klientech,“ řekla pro server Lidovky.cz

Podle serveru již také pro Kláru Vítkovou Rulíkovou ministerstvo práce a sociálních věcí vyvodilo za její pochybení důsledky. Ministryně Rulíkové v pondělí zašle vytýkací dopis, který již napsala.

„Pracovali na něm právníci. Kdyby nebyla na nemocenské, už je vyhozená,“ potvrdil Lidovkám zdroj, který se na ministerstvu případem patronky paterčat zabýval. Podle něj je dopis v podstatě předstupeň výpovědi.

Klára Vítková Rulíková, která dříve pracovala s rodinou prvních českých paterčat, se na začátku ledna v rozhovoru pro magazín OnaDnes nepěkně vyjádřila o rodině a také o Romech obecně. „Romy jsem také podporovala, ale nyní vidím, že na ně naše pravidla nefungují,“ řekla tehdy Rulíková. „V porodnici byla Saša vzorná a skromná maminka, poté se všechno otočilo,“ zkritizovala v rozhovoru patronka Supermámu Alexandru.

 

Fotogalerie
8 fotografií