Hrůzostrašný film se vysílal celkem ve třech kinosálech. Jen co horor začal, během půl hodiny začali vyděšení diváci z kina utíkat. "Neustále tam někdo ječel strachy, lidé křičeli, hrůzou nadskakovali ze sedadel. Jedna paní se dokonce bála tak, že hlasitě plakala," řekla Blesk.cz jedna z divaček. Slavné tváře, které si premiéru nenechaly ujít, ale děsivé záběry vydržely sledovat až do konce.

Kdo premiéru neviděl?

Kdo ale promítání premiéry neviděl, je paradoxně samotný režisér Petr Jákl a jeho manželka Romana. Ta svého muže přišla na začátek jen podpořit, a jelikož má zápal plic, po chvilce se sebrala a šla domů. Nebylo jí zrovna nejlíp.

"Na začátku promítání jsem utekl. Když se tady dělá horor, tak Češi se potom v kině spíš smějou. Já jsem chtěl natočit něco, u čeho budou spíš řvát hrůzou. Když je divák vyděšený nebo z toho má emotivní zážitek, je to pro mě výhra," vysvětlil Jákl, proč se dobrovolně vzdal premiéry vlastního filmu.

Podívejte se na trailer:

Video
Video se připravuje ...

Kanibalové na Ukrajině? První opravdu strašidelný český horor! abl

Horor čeká cenzura

Petr Jákl je nadšený, že do českých kin mohl vpustit svůj horor, na kterém pracoval čtyři roky, tak jak ho natočil. Jelikož ale o něj projevili zájem i zahraniční sousedi, bude muset film prostříhat. „Je nutné ho upravit požadavkům cizím zemím. Protože jde do zahraničí, bude třeba připravit verze, které si různé země žádají. Třeba to trochu zcenzurovat," přiznal režisér.

Hlavní herečku děsí noční můry

Autentický příběh o ukrajinském kanibalovi Čikatilovi, který zabil a snědl nejméně 53 žen a dětí, děsí dodnes i představitelku hlavní hrdinky Katrin Alinu Golovlyovou.

Zvláštní je, že když jsem byla malá, příběh o masovém vrahovi a kanibalovi Čikatilovi jsem znala, někdo mi ho vyprávěl. Právě on byl mou dětskou noční můrou, bála jsem se ho nejvíc na světě. A teď jsem se s ním znovu setkala, téměř tváři v tváří. Ano, je to děsivé. Jako bych se probudila do noční můry,“ svěřila se agentuře Herminapress.

Kolaps během natáčení

Jákl zavedl své herce do skutečných míst na Ukrajině, kde masový vrah řádil. Byli z toho vyděšení. Někteří to během natáčení chtěli dokonce vzdát. To byl také případ natáčení sexuální scény v chatrči uprostřed ukrajinských lesů.

Dodnes netuším, co se stalo představitelce Kataríny Alině, ale přímo na place dostala po prvním pokusu o natočení této scény záchvat pláče. To se okamžitě přeneslo i na jejího hereckého partnera, kterého situace v temném prostředí paralyzovala, a vzal si do hlavy, že za její stav může on,“ nechal se slyšet Petr Jákl.

Kostkovaná Machová přijela z Ruska

Režisér Petr Jákl (41) osobně pozval i modelku Veroniku Machovou, která se v Praze dlouho neukázala. "Horory moc ráda nemám, tak to dneska jdu zkusit, jestli to vůbec vydržím," přiznala modelka, která přiletěla až z Ruska, kde žije s hokejistou Romanem Červenkou a dvouletým synem Denisem.

"Teď jsem přiletěla na týden i se synem, navštívíme kamarádky a babičky. Partner bohužel zůstává v Rusku," svěřila se Machová, která své křivky schovala pod beztvaré kostkované šaty sahající až na zem.

Fotogalerie
26 fotografií