Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Devět mladých lékařů uteklo do Islámského státu! Rodiny tvrdí, že je oklamali

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, lm - 
23. března 2015
07:09

Británie je opět na nohou. Zemi šokoval další případ útěku mladých Britů k islamistům. Tentokrát jde ale rovnou o devět studentů medicíny, kteří se rozhodli utéct do Sýrie.

Čtyři ženy a pět mužů uteklo minulý týden ze školy přes Turecko do náruče islamistů. Dvacetiletí studenti medicíny své plány utajili i před nejbližšími příbuznými. Ti jsou teď jejich činem zděšení.

Rodiny si myslí, že je islamisté podvedli a vymyli jim mozek. Na jejich útěk se totiž přišlo, až když jedna z dívek poslala sestře zprávu, kde píše, že „jede dobrovolně pomáhat zraněným Syřanům“. Všichni ale zřejmě skončili v oblasti, která je kontrolovaná Islámským státem.

Někteří rodiče se proto rozhodli odcestovat do Turecka, aby mladé mediky od jejich šíleného plánu odradili a přivedli je zpět domů. „V Africe jsou lékaři potřeba všude. Proč si musela vybrat zrovna Sýrii?“ přiznal zdrcený otec devatenáctileté Leny listu DailyMail.

zelena.karkulka ( 23. března 2015 22:12 )

Kterej z nich je tvůj zeťák?  

djaba ( 23. března 2015 21:00 )

No doktůrci ,od vás bych očekával více inteligence a vděk za možnost vystudovat .Zejména etnickým menšinám se stipendia a další výhody nevyhýbají .No asi se vám demokracie nezamlouvá ,tak si užijte veget jinde .

bandour ( 23. března 2015 10:17 )

no, ta na oko oklamaná rodina, nechce přijít o sociální dávky, která tato pakáž vysává, okamžitě bych je poslal za dětmi, rodina má být pohromadě, ale bez možnosti návratu.

agfor ( 23. března 2015 08:47 )

Podle těch fotek jsou to všechno "čistkrevní" Britové. Až se budou vracet je jediné řešení - kulka na hranicích EU.

marie60 ( 23. března 2015 08:44 )

Zobrazit celou diskusi