Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dokumentarista vyrušil želvy při sexu: Málem nestačil utéct!

Autor: ČTK - 
25. března 2015
09:01

Není dobré rušit želvy oddávající se sexu. To je lekce, kterou dostal moderátor televizního pořadu natáčeného pro kanál National Geografic Paul Rose.

Během pobytu na Seychelách s kameramanem narazili na pár želv obrovských ve velmi intimní chvilce. „Procházeli jsme po ostrově a uslyšeli hlasité, rytmické bručení vycházející z hustého křoví,“ řekl Rose novinářům. „Velmi nás potěšilo, když jsme zjistili, že to jsou dvě pářící se želvy obrovské – úžasná věc, jakou můžete v přírodě vidět,“ dodal. 


Udělal jsem to, co v tu chvíli bylo samozřejmé – společně s naším producentem Neulem Gelinasem jsme si tiše sedli do trávy a skoro jsme ani nedýchali, abychom je nerušili.“

Ale želvy si jich přece jen všimly. Rozčílený samec vyrazil proti nim, frkal a plival. Rose začal v panice ustupovat, ale želví samec se nehodlal vzdát a pronásledoval narušitele svého soukromí v tom, co by se dalo popsat jako nejpomalejší – a možná i nejkomičtější – honička v historii. 

Záznam incidentu zveřejněný na internetovém serveru YouTube už se stal velkým hitem – za necelý týden nasbíral téměř pět a půl milionu shlédnutí. 

salto ( 25. března 2015 11:36 )

Ač se to nezdá, želvy jsou neobyčejně rychlé

ivoadler ( 25. března 2015 11:23 )

To dá rozum, vyrušování při sexu nemá rád nikdo. Když už se k tomu nachomýtnu, tak jen z povzdálí tiše sleduju.

alenam ( 25. března 2015 09:49 )

si mě předběh

Zobrazit celou diskusi