Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

17 slavných a jejich podivné fobie: Vyděsí je starý nábytek nebo otáčivé dveře!

/
  • 17 slavných a jejich podivné fobie: Vyděsí je starý nábytek nebo otáčivé dveře!
    8. dubna 2015 ● 19:15

    Všichni máme „věci“, které nám nahánějí hrůzu. Počínaje netopýry, pavouky,hady, a konče strachem z létání nebo z uzavřených prostor. A protože hollywoodské hvězdy jsou přeci jenom lidi, trpí fobiemi také. Dokonce se dá říct, že jejich strach je mnohdy opravdu přehnaný. Kdo je největší strašpytel a vyleká ho třeba i takový motýl?

  • 1.

    Jennifer Aniston (46)

    Bývalá hvězda seriálu Přátelé, herečka Jennifer Aniston, je v jednom kole. A proto je logické, že kvůli své kariéře, a to především natáčení, filmovým premiérám, festivalům musí často létat. Bohužel je však pravdou, že si pobyt na palubě moc neužívá. Obrovský strach z létání ji kolikrát zcela paralyzuje. „Jednou jsem měla skutečně hodně špatný let, kdy jsme vletěli do bouřky. Bylo to mezi Torontem a New Yorkem. A místo toho, aby let trval hodinu, letěli jsme hodiny dvě. Vždycky, když jsem viděla zemi, říkala jsem si: Jen přistát! Být už dole! Klidně i na dálnici!“ prozradila herečka.

    Jennifer Aniston
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Johnny Depp (51)

    Jeden z největších šašků, nesnáší šašky. Ano, je to tak. Kapitán Jack Sparrow má slušnou fobii z klaunů. Aby se svého strachu zbavil, herec celý den sledoval šílená videa amerického herce a klauna Johna Davidsona: „Sledoval jsem videokazety, jak zpíval všechny tyto hrozné písně v polyesterových kalhotách. Snažil jsem se překonat svůj strach.

    Johnny Depp
    Autor: profimedia.cz, ČTK

  • 3.

    Scarlett Johansson (30)

    Do Asie by tato krásná herečka asi letět nemohla, švábi jsou tam totiž velmi častým návštěvníkem hotelových pokojů nebo součástí tamní kuchyně. Když vidí Scarlett Johansson tohoto nehezkého brouka, okamžitě prchá.

    Scarlett Johansson
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    David Beckham (39)

    Pokud bychom se bavili o patetickém uklízení, tak fotbalista David Beckham má pravděpodobně nejčistší a nejorganizovanější domov ze všech celebrit. Vše kvůli Davidovu strachu z nepořádku. Jeho manželka Victoria (40) jednou řekla časopisu People: „Všechno se musí v domě shodovat. Pokud jsou tam tři plechovky dietní koly, raději jednu vyhodí pryč, než aby to bylo nevyrovnané.

    David Beckham
    Autor: shutterstock

  • 5.

    Uma Thurman (44)

    Uma Thurman má paralyzující strach z uzavřených prostor. Což bylo pro ni velkým oříškem při natáčení některých scén z Kill Billa, když byla pohřbena zaživa. Thurman poté řekla tisku: „Bylo to děsivé. Opravdu nechcete tuto zkušenost zažít. Procházet zeminou bylo tak strašné.

    Uma Thurman
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    Matthew McConaughey (45)

    Oscarový herec Matthew McConaughey na první pohled vypadá, že ho nemůže absolutně nic zastrašit. Nicméně, pokud herce postavíte před otáčivé dveře, nikdy jimi neprojde. Tato v podstatě všední věc v něm totiž vyvolává totální paniku a úzkost.

    Matthew McConaughey
    Autor: reu

  • 7.

    Nicole Kidman (47)

    Nicole Kidman je sice silná, krásná a talentovaná žena, ale postavte ji do místnosti s motýlem a začne zmateně pobíhat a křičet. Smrtelně se totiž bojí tohoto jemného, okřídleného hmyzu.

    Nicol Kidman
    Autor: Profimedia

  • 8.

    Justin Timberlake (34)

    Zpěvák a herec Justin Timberlake by si asi nikdy nemohl zahrát ve filmech Hadi v letadle nebo Čelisti. Při pohledu na hady, pavouky a žraloky by totiž mohl omdlít. „Mám opravdu velký strach z pavouků. Jednou jsem bydlel v pěkném hotelu a musel jsem volat na recepci, protože jsem si všiml, že mám v pokoji dalšího nájemníka,“ prozradil Timberlake.

    Justin Timberlake
    Autor: Profimedia.cz

  • 9.

    Pamela Anderson (47)

    To je ale překvapení, modelka a herečka Pamela Anderson se bojí zrcadel nebo jiných podobných předmětů! Pro Daily Mail Pam prohlásila: „Nemám ráda zrcadla. A nemůžu se sama dívat na televizi. Pokud něco takového nastane, odcházím z místnosti.

    Pamela Anderson
    Autor: Profimedia

  • 10.

    Harrison Ford (72)

    Je zarážející, že takový velikán, který hrál Hana Sola ve Hvězdných válkách nebo Indiana Jonese a má za sebou dlouhou a úspěšnou kariéru před kamerou, se právě bojí veřejně mluvit. Tento svůj strach herec dokonce veřejně přiznal, když přebíral v roce 2000 AFI Lifetime Achievement Award.

    Harrison Ford
    Autor: ČTK

  • 11.

    Madonna (56)

    Popová královna umí vzít nohy na ramena hodně rychle, když jen zpovzdálí slyší hromy nebo přicházející bouřku. Během vystoupení v Irsku v roce 2012 žádala o pravidelné informace o počasí, aby se ujistila, že se žádná bouřka neblíží.

    Madonna
    Autor: Profimedia

  • 12.

    Keanu Reeves (50)

    Když se malé děti bojí tmy, je to normální. Jenže, když se hlavní představitel z Matrixu, Keanu Reeves neobejde v noci bez světla, je to na pováženou. Herec má pro jistotu po celém domě vyskládaná kvanta svíček a baterek, kdyby náhodou došlo k výpadku proudu.

    Keanu Reeves
    Autor: ČTK

  • 13.

    Oprah Winfrey (61)

    Je skutečně těžké si představit, že by Oprah měla vůbec z něčeho strach. Ale světe div se, nejslavnější americká moderátorka se bojí balónků. „Spousta lidí to neví, ale opravdu nemám ráda balónky. Nemám je ráda, protože mi připomínají střelbu. Možná jsem někde v mém životě nebo v dětství měla do činění se střelbou,“ řekla jednou Oprah.

    Oprah Winfrey
    Autor: Profimedia.cz

  • 14.

    Billy Bob Thornton (59)

    Bylo by snazší vyjmenovat věci, kterých se herec nebojí, než ty, které mu nahánějí hrůzu. Seznam jeho fobií je totiž údajně pekelně dlouhý. Nejzajímavější je však strach ze starožitného nábytku a stříbra. „Já prostě nemám rád staré věci. Nemám fobii z amerických starožitností. U mě jsou to hlavně francouzské, velké, staré, zlaté vyřezávané židle se sametovými polštáři,“ rozvyprávěl se herec.

    Billy Bob Thornton
    Autor: AMC

  • 15.

    Kristen Stewart (24)

    Mladinká herečka Kristen Stewart musela čelit svému celoživotní strachu z koní, když natáčela film Sněhurka a lovec. Když jí bylo devět let, hlavní hrdinka Twilight ságy spadla z koně a vykloubila si koleno. Což samozřejmě vedlo k doživotní averzi ke koním…

    Kristen Stewart
    Autor: profimedia.cz

  • 16.

    Orlando Bloom (38)

    Životním štěstím pro Orlanda Blooma bylo, že se stal hercem a ne třeba farmářem. Pokud ho však chcete naprosto vyděsit, vezměte ho do vepřína. Právě překonání fobie z „chrochtíků“ byla pro něj velkou výzvou při natáčení scény filmu Království nebeské, kdy prase v jednu chvíli uteklo a běželo na něj.

    Orlando Bloom
    Autor: Profimedia.cz, ČTK

  • 17.

    Sarah Michelle Gellar (37)

    Je paradoxní, že tahle herečka, která léta honila upíry po hřbitovech, má největší strach právě z míst posledního odpočinku. Naštěstí pro ni, všechny hřbitovy, které se v seriálu Buffy, přemožitelka upírů objevily, nebyly pravé. „Když jsem byla mladá, totálně jsem se bála toho, že mě někdo unese z bytu a pohřbí zaživa. Od té doby mám iracionální strach ze hřbitovů,“ prohlásila Sarah.

    Sarah Michelle Gellar
    Autor: ČTK

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

sugarbitter: Nikdo neměl strach z toho nejhoršího, což je posychicky nemocný člověk, schopný všeho.

(09. 04. 2015 12:01)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy