Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kapitán airbusu se porval s kopilotem: Po bitce se strojem odletěli, jako by se nic nestalo

Piloti Air India se porvali v kokpitu Airbusu A320.
 (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
7. dubna 2015
09:57

O tom, že v letadlech není bezpečno, přesvědčil celý svět nejenom kopilot letu 4U9525 Andreas Lubitz (†27), který nasměroval Airbus 320 no francouzských Alp, ale i jeho indický protějšek. Koopilot Air India se ve stejném typu stroje pohádal s kapitánem, kterého pak dokonce fyzicky napadl. První pilot však před startem nic nenahlásil, takže letadlo odletělo do cíle.

K rvačce mezi piloty Air India došlo v neděli večer krátce před startem. Oba muži se nejdříve začali hádat, temperamentní kopilot pak začal mlátit kapitána. Spor však urovnali ještě před odletem.

Kapitán se rozhodl, že nic nenahlásí, protože by to znamenalo zrušení letu a on nechtěl mezi pasažéry vyvolávat paniku. Airbus tak odletěl z Džajpuru do Dillí podle plánu.

Mluvčí Air India přiznal, že se piloti pohádali, ale bitku popřel. „Došlo mezi nimi k hádce kvůli určitým věcem,“ řekl webu The Times of India.

Oba byli postaveni mimo službu, dokud celou záležitost neprošetříme,“ dodal. Kopilot, který celou roztržku odstartoval, má bohatou historii podobných incidentů.

 

zelena.karkulka ( 7. dubna 2015 22:34 )

pošlu věnec

uplnejvypatlanec ( 7. dubna 2015 13:01 )

kua nemam cas cely odpoledne utirat od smichu poprskanej monitor woe )))))))

e.44 ( 7. dubna 2015 12:26 )

" První pilot však před startem nic nenahlásil,....." ne že to nikdy nikdo nenahlásil. Čti pořádně.

e.44 ( 7. dubna 2015 12:25 )

ty seš vůl

realsuperman ( 7. dubna 2015 12:04 )

Našel jsem stránku, kde píšou, jak to bylo doopravdy. Hned sem dám odkaz, jen dojdu otevřít, někdo mi zrovna zazvonil u dveří. Co chcete? Běžte pryč! Na co máte ty samopaly? A ty tajné zbraně?!? A ty nášivky na klopě! Já to věděl: Ilumináti!!! Ratatatatata! bzzzzbzzzbzzz! Ááááááá!!! Umíráááám v přímém přenosu na chatu na blesku!!!!!

Zobrazit celou diskusi