V této situaci má smysl pouze nitrooční zákrok, tedy odstranění lidské čočky a její náhrada umělou nitrooční čočkou.

Život bez brýlí? Jde to!

Multifokální nitrooční čočka vám nabízí život bez brýlí. Opět umožní číst noviny, jídelní lístek v restauraci, psát SMS zprávy, pracovat s PC bez nutnosti hledat po kapsách brýle. V nabídce si klient může vybrat mezi bifokální, tedy dvojohniskovou čočkou, nebo čočkou trifokální, která má ohniska tři. V daleko větší míře implantujeme dnes čočky trifokální, které díky třetímu ohnisku nabízejí lepší vidění na střední vzdálenost.

Autor: Oční klinika Horní Počernice

Jak se operace provádí?

Součástí současné špičkové nitrooční refrakční chirurgie je využití speciálního femtosekundového laseru, který nahradí v první fázi operace chirurga a provede namísto něj vstupní řezy v rohovce, otevření předního pouzdra čočky a její rozdělení a přípravu k odstranění z oka. Tato špičková metoda zvyšuje přesnost, bezpečnost a šetrnost zákroku. Oční klinika Horní Počernice disponuje tímto laserem jako jedna z mála v ČR a má největší soubor operací provedených za pomocí tohoto přístroje.

Autor: Oční klinika Horní Počernice

Nyní jako jediné pracoviště v ČR můžeme našim klientům nabídnout další zdokonalení a zpřesnění operace. Disponujeme digitálním navigačním systémem, který ve spojení s laserem a pak i s operačním mikroskopem ideálně nastaví umístění jednotlivých řezů, rotaci a centraci nitrooční čočky. Výsledek operace je pak díky tomuto špičkovému přístroji zase o kus preciznější a klientovi přináší plnohodnotné vidění bez brýlí.

Více informací naleznete ZDE!