U severských národů dřevěné stavby opravdu bodují. Jen v Dánsku je na bázi dřeva postavených šest domů z deseti. Pro srovnání - v České republice je to jeden dům ze sta. Češi si na dřevostavby teprve zvykají a dostávají je do povědomí, i přesto jejich obliba každoročně stoupá.

Autor: Ovelos

Jaké jsou tedy hlavní výhody dřevostavby?

* přírodní materiál, který nezatěžuje životní prostředí

* rychlost výstavby (průměrně 4 měsíce)

* nízká spotřeba energie na vytápění

* skvělá cena

* moderní bydlení

* vynikající tepelně - izolačními vlastnostmi

A její nevýhody?

Možná jste se už setkali s argumentem, že dřevostavby mají nižší životnost. Je důležité si uvědomit, že doba jde dopředu a s ní i technologie, které se při výrobě domů používají. Průměrná životnost dřevěné konstrukce dosahuje přibližně sta let a fasádní prvky pak polovinu této doby. A jak je to u zděných staveb? Nabízejí naprosto totožná čísla jako ekonomicky a ekologicky úsporné dřevěné stavby.

Autor: Ovelos

Na co si dát při výběru dřevostavby pozor?

Velkou pozornost věnujte zejména výběru firmy, která bude stavbu provádět. Za podezřele nízké ceny nikdy nedostanete stoprocentní výsledek… stejně tak platí, že nejdražší neznamená nejlepší! Hledáte-li odborníka na dřevěné stavby, obraťte se na firmu Ovelos. Ta se již 15 let specializuje na výstavbu dřevostaveb po celé České republice. Za sebou má řadu spokojených zákazníků a na kontě přes 900 realizovaných staveb, což jen potvrzuje kvalitní služby firmy Ovelos.

 Máte jasnou představu o tom, jak by měl dům vypadat?

Ovelos nabízí realizace katalogových domů i výstavbu individuálních projektů dle požadavků klienta. Jejím cílem je spokojený zákazník, který se bude z nového bydlení těšit. Proto se ke každé realizaci domu přistupuje individuálně a hledá se nejlepší možné řešení v rámci cenového rozpočtu zákazníka. Při projektování domu je dobré přihlížet i na dispozice pozemku, světové strany a dostupnost přístupových komunikací.

Autor: Ovelos

Průměrná doba realizace dřevostavby jsou 3-4 měsíce. A právě jaro je nejvhodnější doba pro její výstavbu. Začněte stavět ještě dnes a v létě již můžete bydlet a užívat si na zahradě svého nového domu!