Rodačka z Olomouce se z New Yorku, kde žije od devatenácti let a kde se z ní zrodila modelingová hvězda, do Česka ráda vrací. A i když umí být na titulních stránkách těch nejzvučnějších módních časopisů zatraceně sexy, v Praze byste ji na ulici s klidem minuli.

„Známe ji z fotek, ale takhle ne,“ shodovali se kolemjdoucí. Na chodníku nedaleko svého pražského bytu se prochází v teplácích, na nohy nejčastěji obouvá tenisky nebo žabky. Jediným »doplňkem«, u kterého se člověk pozastaví, je její luxusní černé bentley cupé, jehož cena se může vyšplhat klidně na 5 milionů korun. Vařeková si za svoji kariéru modelky vydělala velmi slušné peníze, takže nadupané vozítko tohoto typu pro ni nebude problém.

Manželství krachlo

V Česku má Veronika nejen přátele, ale i rodinu. V roce 2004 se vdala za bývalého hokejistu Petra Nedvěda (43), manželství ale trvalo pouhé dva roky.

„Potkali jsme se v New Yorku a krátce nato jsme se vzali. Jenže téměř dva roky jsme měli manželství po telefonu a dál to nešlo. Možná kdybychom neměli tak komplikovanou kariéru, byli bychom spolu dodnes,“ řekl Nedvěd Blesku v roce 2013.

Svatba proběhla v katedrále svatého Víta. Veronika se kromě modelingu věnuje i charitě, dlouhodobě podporuje ústav pro kojence v Olomouci, jehož se stala i patronkou.

Fotogalerie
7 fotografií