Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Už ji přestalo bavit být matkou. Slovenka poslala syna (6 měsíců) přes sociálku z Británie zpět na Slovensko

Autor: Čas.sk - 
22. května 2015
00:01

Slovence, která se rozhodla usadit ve Velké Británii, se nejspíš nehodilo, že se musí starat o svého půlročního synka Benjamina. Proto kontaktovala tamní úřady a dítěte se vzdala. Britští sociální pracovníci ho letěli „vrátit“ na Slovensko.

Jmenuje se Benjamin a jeho fotka proletěla médii kvůli tomu, že za dramatických okolností zamířil z Británie na Slovensko. Britská sociální pracovnice ho odvezla z Liverpoolu do Bratislavy, jeho slovenská matka ho už nechce!

Proč se rozhodla Slovenka svého malého syna vzdát? Důvod je zarážející, podle Čas.sk uvedla, že se o něj už dál nechce starat. Jméno svobodné matky nebylo zveřejněno, otec Benjamina není známý. Šlo také o Slováka, či je jiné národnosti?

Případ zaujal v Británii a samozřejmě i na Slovensku. Britové zkontaktovali své slovenské kolegy jako ty, kdo by měli nad chlapcem převzít ochranu a odpovědnost. Benjamin má totiž slovenský pas.

Ozvali se nám z Británie, že o chlapce se musíme postarat my. Okamžitě jsme proto začali s britskou stranou vyjednávat o co nejrychlejším dopravení dítěte zpět na Slovensko,“ cituje Daily Mail šéfku odboru na ochranu dětí Andreu Cisarovou. „Chlapec je hodně malý, ale přesto se ho v Británii rozhodli vrátit zpět do jeho vlasti,“ dodala.

V šedé mikince s plyšovou hračkou v ruce a vyděšeným výrazem v náruči cizí paní byl Benjamin letecky dopraven do Bratislavy. „Byla to náročná cesta. Chlapec byl podrážděný, protože se mu právě klubou zoubky. Trochu také plakal. Ale je rozkošný a v tuhle chvíli je naprosto v pořádku,“ popsala Benjaminovu nejsmutnější cestu domů britská sociální pracovnice.

Na letišti si chlapečka převzala její slovenská kolegyně. Než mu bude vybrána vhodná náhradní rodina, bude chlapec umístěn v kojeneckém ústavu. „Doufáme, že jeho další život bude dobrý. Vyroste ve své vlasti, naučí se rodnou řeč a pozná svou kulturu. Snad bude šťastný,“ nechala se slyšet slovenská sociální pracovnice. 

odetka.odetka ( 24. května 2015 15:47 )

U toho museli byt ale dva. Kde je otec?

evita5555 ( 22. května 2015 16:26 )

To, že tu niekto napíše idiotský nadpis ešte neznamená, že to je tak aj v skutočnosti. Tá žena asi veľmi na výber nemala. Už aj to, že mu neuznali anglické občianstvo mohlo znamenať dosť veľké komplikácie. Nikto z nás nevie, čo sa naozaj stalo. A to krásne bábatko by som si išla hneď zobrať. Myslím, že zažije ešte v živote veľmi veľa lásky a je dobré, že ho bude mať niekto, kto ho naozaj veľmi chce.

sores ( 22. května 2015 16:10 )

 Mrcha máma - č.ubka! Chudák dítě, to nevěděla dřív že jí vlastní krev-dítě přestane bavit? No hlavně že ho nezabila s.vině!

dumik ( 22. května 2015 14:36 )

byo by zajímavé vědět, kolik zde odsuzujících tatínků má zaplacené na své děti výživné a kolik tatínků i matek dnes zkontroluje přípravdu svých dítek do školy - namísto kecání, starejte se o své děti a nektritizujte jiné, když samo kdoví zda jste lepší

darina1 ( 22. května 2015 14:33 )

Oba dva magoři s mozkem který zůstal na porodním sále.

Zobrazit celou diskusi