V domě, na terase, ale i na zahradě mají řadu lákadel a určitě si jich všimnete, když jednotlivě nebo seřazeni v jeden šik putují za potravou. Můžete jim znepříjemňovat život různými způsoby - polévat je horkou vodou nebo sypat pepř či kuchyňskou sůl na mravenčí cestičky. Ale zahubíte jich pár, v dobře ukrytém mraveništi jich jsou stále ještě stovky! Dnes vám prozradíme, že existují skutečně účinnější prostředky, které zajistí, že se armády nepříjemných mravenců, ať už černých nebo rezavých, dokonale zbavíte.

Jedno praktické řešení, jak "zatočit" s mravenci, nabízí společnost Neudorff. V nabídce totiž mají Loxiran-S-Přípravek proti mravencům, který je určen pro velkoplošnou likvidaci mravenců. Účinnou látkou tohoto přípravku je přírodní pyrethrin z květů kopretin. Používá se zejména na terasách a jiných zpevněných plochách v okolí domu. Přípravek se aplikuje především na mravenčí stezky, působí okamžitě. Loxiran - S- je červený prášek, který je možné použít ve formě posypu nebo k postřiku, protože se velmi dobře rozpouští ve vodě. Připraveným roztokem je dobré nejen postříkat mravenčí stezky, ale nastříkat jej i do různých štěrbin a mezi dlaždice.

Autor: Fruit Factory

Aplikovat přípravek je ideální ráno nebo večer, kdy je většina mravenců v mraveništi. Pro ochranu užitečných organismů se doporučuje dávat přednost cílenému postřiku. Nepoužívejte ho na silně nakloněných plochách, kde je nebezpečí splachu do vodoteče - obzvláště při dešti nebo při zálivce.

Pokud si nejste jisti, zda máte na zahradě kvalitní půdu, můžete si její „kondici“ ověřit na stránkách projektu společnosti Neudorff www.zahradajakmabyt.cz. Navíc můžete ve Velké zahradní soutěži vyhrát například praktický termokompostér!

Používejte biocidy bezpečným způsobem. Před použitím si vždy přečtěte označení a informace o přípravku.