Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Brutálně napadl dívku na Chodově: Má sklony k sexuálnímu sadismu, tvrdí psycholog

Autor: simao, ČTK, rvs - 
26. května 2015
12:20

Strhl ji k zemi, udeřil, zalehl a začal rdousit. Zatáhl ji pod schody a bil do obličeje. Z brutálního napadení dívky v Praze na Chodově se u soudu zodpovídal Vietnamec, kterému za pokus o vraždu hrozí až 18 let vězení. Podle posudku psychiatra má sklony k sexuálnímu sadismu.

Před pražským městským soudem stanul dnes mladík, který má podle obžaloby na svědomí loňské brutální napadení dívky na Chodově. Útočník mladou ženu před jejím domem surově zmlátil a téměř uškrtil. Policie z činu obvinila Quang Huy Trana, za pokus vraždy mu hrozí 10 až 18 let vězení.

Podle posudku psychiatra je muž bez duševní nemoci, ovšem pod vlivem alkoholu a drog se sklony k agresivnímu jednání a sexuálnímu sadismu. Resocializaci označil psycholog jako téměř vyloučenou.

K brutálnímu napadení došlo o druhém prosincovém víkendu, kdy byly v hlavním městě napadeny dvě ženy. V sobotu v noci se obětí stala 23letá dívka, která jela na Chodov z večírku v centru. V neděli v noci pak o deset let starší žena v Petrovicích. Obě cestovaly nočním autobusem linky 511, mluvilo se tehdy o řádění pražského znásilňovače. Vietnamec Quang Huy Tran je podle policie pachatelem prvního z těchto trestných činů.

Ačkoliv to dívka měla domů od zastávky autobusu jen několik málo metrů, do domu už nevešla. Společně s ní totiž z autobusu vystoupil i útočník, který ji dostihl u vchodových dveří. "Nejprve poškozenou slovně vyzval, aby s ním odešla, a poté, co odmítla, ji za účelem svého sexuálního vzrušení a uspokojení fyzicky napadl," stojí v obžalobě.

Napadená ztratila vědomí, když jej opět nabyla, podařilo se jí útočníkovi vysmýknout a utéct k domovním zvonkům. Snažila se zburcovat nájemníky, muž ji však opět napadl. Dívka se aktivně bránila, spadla však při tom ze schodů, kde zůstala ležet. Útočník pak z místa utekl a dívka se schovávala mezi zaparkovanými auty, dokud nepřijela policie a záchranná služba. Vyvázla se zlomeným nosem, monokly a modřinami.

Matka obžalovaného: Měl psychické problémy

„Všimla jsem si, že jde někdo za mnou. Volala jsem sestře, ať mě čeká doma,” řekla dívka u soudu. „Nevím, co mi říkal. Řekla jsem, že jdu domů. On řekl, že nejdu domů, že jdu s ním,” popsala začátek děsivého útoku. Quang však u soudu vypovídat odmítl. Podle serveru novinky.cz jeho matka vypověděla, že její syn měl psychické problémy a mluvil v minulosti sám se sebou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání