Hana Hegerová ukončila v srpnu 2011 svou uměleckou kariéru a vydání dvojalba, kde je kompletní záznam koncertu z roku 1971, je nečekaným „návratem“ legendy českého šansonu.

Já sama vůbec nic o záznamu netušila. Zřejmě to nahrál nějaký zvukař z divadla. Ale jsem ráda, že se to našlo,“ říká šansoniérka, která překonala těžkou nemoc a je zpět ve svém bytě.

Je to vlastně náhoda, že tady ještě jsem. Zdravíčko nestojí za moc, ale není mi špatně a snáším to velmi dobře. Moje hlava funguje dobře, ale jinak to nestojí za nic. Do májových dnů jsem vstoupila ještě s bolestí kolena. Naštěstí mám u bytu velkou terasu, tak se těším kytičkami, opaluju se, když je hezké počasí. To je moje procházka. Jinak sleduju televizi a dění,“ svěřila se iDNES.cz Hegerová.

Původní záznam je doplněn ještě o 3 další bonusové hudební perly, které si také odehrají svou premiéru na hudebním nosiči. Z nich je nejpřekvapivějším objevem píseň Emancipovaná z autorské dílny Hapka-Horáček. Původně byla natočena pro televizní Manéž Bolka Polívky v roce 1987. Nikdy však nebyla veřejně uvedena a zapomněli na ni autoři i samotná zpěvačka.

Video
Video se připravuje ...

Hana Hegerová kvůli Richardu Müllerovi přišla na křest jeho kompilační desky. Markéta Reinischová, Jan Jedlička