Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Armáda běženců se přesouvá do Evropy: Valná většina uprchlíků jsou muži!

Autor: Etienne Bláha - 
23. června 2015
05:03

Hordy uprchlíků táhnou Evropou a podle statistik mezi nimi více než 70 procenty převažují mladí silní muži. A sociálními sítěmi už řadu dní cloumají obavy: Nejsou mezi nimi infiltrovaní bojovníci Islámského státu? Máme se bát?

Uprchlická vlna se valí do Evropské unie a Česko nezůstane ušetřeno. Místo slabých, chudých a nemocných ovšem nejméně 70 uprchlíků ze sta tvoří mladí muži. Vyplňují se hrozby teroristů z Islámského státu (IS) o přesunu »armády« na starý kontinent?

„To si nemyslím, IS se chce hlavně udržet na svém území. Takový počet mladých mužů je dán tím, že si na to vydělají a nebojí se riskovat. Navíc když se uchytí, můžou přivést zbytek rodiny,“ mírní vášně bezpečnostní expert Andor Šándor.

Podle něj jde povětšinou o tzv. uprchlíky ekonomické, tedy lidi, jimž nejde přímo o život, ale kočují za výdělkem, ať už v podobě evropských mezd, nebo štědrých sociálních dávek. A to bude do budoucna kámen úrazu.

„V případě neúspěchu budou tvořit sociálně slabou skupinu. Budou na ně útočit místní a může pak dojít k jejich radikalizaci,“ nastínil expert hrůzný scénář. Pro IS tak bude mnohem snazší rekrutovat bojovníky po celé Evropě. I v Česku.

Co si o situaci myslí Karel Schwarzenberg?

Nejhorší rádce v jakékoliv situaci, a přiznávám, že dnešní situace je vážná a svízelná, je strach. Strach před uprchlíky, strach před azylanty, strach před cizím elementem u nás v české kotlině. Velice bych vás prosil, abychom v této, ano, připouštím, velmi vážné situaci, zachovali střízlivý postup. Každá generace poslední doby čelila velké výzvě. Naši dědové čelili výzvě národního socialismu čili nacismu, naši otcové čelili výzvě komunistické totality a my dneska čelíme výzvě migrace po celém světě.“ Schwarzenberg je mj. bývalý ministr zahraničních věcí.

hodnaholka ( 27. června 2015 14:02 )

Ti naši páni politici by potřebovali štiplavé pohlazení z každé strany, pěkně jeden po druhým, možná by se probrali a nebo by se tu začalo něco dít. Utečenci, země jako Afgánistán a Sýrie, to potěší...že k tomu všemu bordelu, k tomu všemu chaosu a vykořisťování, které tu už dlouho máme nasazeno jako veš v kožichu přibude další obrovská množící se stvůra...ano..jen ať se tu usadí, my jim jak největší magoři na světe ještě dáme sociální dávky,,,,pomůžeme vychovat další skur.... parazity týhle společnosti a ještě nás tu můžou postřílet ne.Střílet se chce mě při pomyšlení, že ještě na tohle tady budu vydělávat jako pí.. a platit daně. chce se mi blejt.

taktone ( 23. června 2015 23:01 )

napsala jsem ***.ům a systém mi to vymazal

taktone ( 23. června 2015 22:59 )

A proč muslimáky neodvezeme do Saudské Arábie tam je i ten jejich pokur.wený Islám Tady skutečně doufám, že naši Cy.pi jim ještě nepostaví mešity ***ům

gabreta ( 23. června 2015 19:09 )

To máš pravdu, že Amerika nemůže sama řešit celej svět. Ta ho mohla jen rozes.rat a dát pak od problému ruce pryč!! Tej můžeme za ten celosvětovej bordel poděkovat!!!

kuromrd ( 23. června 2015 18:25 )

hlavně ta tvoje

Zobrazit celou diskusi