Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Problémy s uprchlíky má i britská královna: Běženci spí před Buckinghamským palácem

Autor: shp - 
26. června 2015
12:12

Uprchlická krize sužuje už i britskou královskou rodinu. A to nejenom proto, že běženci berou celou Velkou Británii útokem, ale i proto, že vyspávají jen pár metrů od Buckinghamského paláce, sídla královny Alžběty II.

Uprchlíci se zabydleli přes silnici v ulici Grosvenor Place. Jejich provizorním domovem se stal zastřešený vchod jednoho z domů. Cena bytu v této oblasti se přitom pohybuje v rozmezí několika milionů korun.

Zatímco ostatní obyvatelé Grosvenor Place si užívají přepychu ve svých obydlích, zoufalí uprchlíci přečkávají na ulici noc v krabicích a přikrytí starými špinavými hadry.

Na místě se usídlilo několik rodin. Především starší běženci spí ve špíně, trpí nedostatkem hygieny a strádají. Londýn je přitom nejčastější destinací většiny uprchlíků.

XLADI ( 29. června 2015 06:38 )

Nebo Cyrilek Svoboda. V TV kecá jak musíme pomáhat a soucítit, hlavně že on se soudí o barák s charitou který měl údajně zdědit ale majitelka ho prokoukla a přepsala to charitě

newstarline ( 26. června 2015 23:42 )

na těch fotkách to nevypadá na upchlíky ze Sýrie Spíše tam vidím kočovníky, takhle to vypadá dlouhá léta i Paříži. U nás to neznáme, asi o ně lépe staráme.

datelobecny ( 26. června 2015 17:26 )

Každej si svůj mír a blahobyt musí vybojovat sám, my jsme si ho vybojovali, a teď kvůli bubákům o něj přijdeme, ale my nebudeme mít kam utéct, oni už jsou všude.

lalia ( 26. června 2015 15:55 )

Snad se bere ohled na to,jak jsme malý stát s malým územím a nebudou nám sem rvát velké množství lidí ! Je mě jich také líto,ale proč jim svět nepomůže ,aby byli u nich doma,to by přece mělo jít.Proč se do toho nevloží Obama a j.velké státy,my také pomůžem,ale zde je nechceme.

metafora ( 26. června 2015 14:10 )

s H+Z, prožili jsme to společně

Zobrazit celou diskusi