Místo luxusního hotelu v Hollywoodu se tak herec musel spokojit s newyorskými parky, lavičkami a špínou. Celý svůj život měl najednou schovaný jen ve dvou igelitkách. A jeho jedinou nadějí byla odcizená dcera, ke které se snažil najít cestu.

 

Role bezdomovce byla pro Gera nová. Když měl během natáčení přestávku, zkusil dokonce opravdu žebrat. A byl zděšený. Téměř všichni ho totiž ignorovali. „Jen dvakrát se mnou někdo prohodil slovo,“ vzpomínal loni Gere při setkání s novináři.

 

Jedna francouzská turistka mu dala jídlo. „A pak už si mě všimli jen dva Afroameričané. Prošli kolem mě, zeptali se ‚Ahoj Richarde, jak se máš?‘ a šli dál,“ divil se Gere.

 

Novináře pak upozornil na zkaženost dnešního světa: „Teď jste sem přišli, abyste slyšeli, co říkám. Ale já jsem úplně stejný chlapík, jako byl tehdy na ulici, a to mé vyprávění nikdo slyšet nechtěl.“

 

 

Režie filmu se zhostil Oren Moverman. Šlo o třetí snímek, který režíroval. „Richard je herec, kterého obdivuji už dlouhou dobu. A je mi ctí, že jsme mohli spolupracovat na filmu, který kolem sociálních otázek nenašlapuje tiše,“ tvrdí Moverman.

 

Kromě Gera září ve filmu i americká herečka Jena Malone (30), která hraje jeho dceru a do Varů také přiletěla. Proslavila se například v úspěšné sérii The Hunger Games (2013–2015). Už jako dítě se objevila ve filmu Bastard Out of California (1996), kde získala nominaci na Independent Spirit Award za nejlepší herecký debut.

 

"Bylo to poprvé, kdy jsme spolu natáčeli. Po první scéně v prádelně jsem vyšel ven a po tváři mi tekly slzy. Měl jsem takovou radost, že můžu pracovat s tak skvělou herečkou," vychválil Gere svou filmovou dceru.

 

Fotogalerie
7 fotografií