Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bývalá modelka bojovala proti ISIS: Obědvala vedle hromady mozků

Autor: haj - 
6. července 2015
20:49

Když se řekne modelka, člověk si asi představí křehkou slečinku, která by při setkání s teroristy omdlela. Jenže taková rozhodně není Tiger Sun (46). V Sýrii donedávna bojovala proti džihádistům z Islámského státu (ISIS), a ačkoliv má za sebou hororové zážitky, vypráví o nich s klidem.

Bývalá modelka Tiger Sun se v březnu vzdala poklidného života v Kanadě, nechala doma dospělou dceru a odjela do Sýrie, kde se přidala ke kurdským jednotkám ve válce s teroristy z ISIS.

Zde byla bez sebemenšího výcviku okamžitě využita jako pozorovatelka. S pomocí dalekohledu identifikovala džihádisty, které pak odstřelovači zabili. „Byla jsem svědkem věcí, které jsem si předtím nedokázala ani představit,“ přiznala žena v rozhovoru pro britský web Daily Mail. „Jednou jsem stoupla na prst. Byl ohořelý do černa a ohnutý v podivném úhlu. Tělo nebylo nikde v dohledu.“

„Viděla jsem malou holčičku umírat kvůli zraněním po explozi nášlapné miny, protože Kurdové nemají žádné zdravotní vybavení ani zdravotnický výcvik,“ vypráví Tiger, která v Sýrii strávila celé čtyři měsíce a domů se vrátila poté, co zeslábla, zhubla o patnáct kilo a její nohy se při akci podlomily pod tíhou vybavení.

Tiger sice nikoho přímo nezabila, ale denně viděla umírat spoustu lidí. Přesto prý netrpí nočními můrami. „Jednou jsem obědvala vedle hromady mozků. Nebyl to žádný velký problém,“ přiznala bývalá modelka Daily Mailu.

Jediné, co ji trápí, je nesmyslnost a nespravedlnost bojů. Také stále cítí smutek ze smrti svých spolubojovníků. „Když jsem viděla umírat přátele, trochu jsem brečela, ale musíte prostě přijmout, že to se ve válce stává,“ říká Tiger.

odin ( 19. září 2015 13:57 )

Magore....na téhle situaci má největší podíl zkurvenej rusák, ochránce assada

lunatic ( 7. července 2015 04:49 )

Vidím,že nejenom pan Klepl má psychické problémy

gabreta ( 6. července 2015 23:53 )

Připadat ti tak může. Ale má koule!! A co ty??

Zobrazit celou diskusi