Kennedy miloval ženy a sex a díky mimořádnému šarmu se mu podařilo sbalit i takové krásky, jakými byly herečky Audrey Hepburn či Marylin Monroe. Doposud se však mělo za to, že svatbu JFK slavil pouze jednu, když v roce 1953 za velké slávy pojal za manželku Jackie Bouvierovou (†64), která by v těchto dnech oslavila 86. narozeniny.

Jenže podle zjištění investigativního reportéra deníku New York Times Seymoura M. Hershe byla svatba Keneddyho s Jackie neplatná. V biografii JFK s názvem Temná stránka kamelota totiž autor mnoha bestsellerů odhaluje, že prezident se oženil již dříve.

Nevěsta Durie Malcolm patřila k floridské společenské smetánce a s Kennedym se vzali v roce 1947 po bouřlivém flámu v Palm Beach. „Kennedyho první utajovanou svatbu mi dosvědčilo mnoho jeho kamarádů i členů rodiny,“ tvrdí Hersh. Pár se měl údajně nechat oddat kvůli tomu, že Durie nechtěla mít sex před svatbou.

„Kennedy sám pouze přiznával, že s Durie Malcolm chodil, ne že si ji i vzal,“ dodává autor knihy a držitel Pulitzerovy ceny. Zvláštní ale je, že neexistují žádné záznamy o jejich rozvodu. Kennedy tak ze sebe dalším sňatkem v podstatě udělal bigamistu. Durie Malcolm se navíc za život vdala dokonce dvakrát.

Jak je ale možné, že se na Kennedyho mladickou nerozvážnost nepřišlo dříve? Možný skandál zřejmě ututlal otec JFK patriarcha Joe (†81), který se rovněž angažoval v politice a nechtěl svou kariéru nijak ohrozit. Zřejmě tedy nechal zápis o synově svatbě z matriky smazat.

Fotogalerie
12 fotografií