Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Honička kamionů na Domažlicku: Došlo i na facky

Autor: zb - 
25. července 2015
07:29

Čtyřicetistupňová vedra zřejmě vlezla na mozek řidičům dvou kamionů. Ti se ve středu honili po silnici na Domažlicku, blokovali se, vybrzďovali, a dokonce se i poprali. Ostatní řidiče svou bezohlednou jízdou ohrožovali téměř 30 kilometrů. 

Vše začalo u Staňkova, kdy řidič (25) polského kamiónu Volvo předjel český tirák Scania. Jeho řidiče (41) to rozčílilo a o kus dál na semaforu v Horšovském Týně si to šel s Polákem vyříkat.

„Otevřel dveře, pravou rukou se rozmáchl a nejspíš mu jednu vrazil. Pak vylétl z kabiny, jako kdyby ho tamten vystrčil,“ říká svědek konfliktu Michal Kindl (41). Než se Čech stačil vrátit do kabiny tahače, Polák ho předjel a ujel.

K dalšímu konfliktu došlo v obci Březí. Čech přejel plnou čáru v obci a vjel do protisměru. Přejel i ostrůvek pro chodce a nebral ohled na řidiče jedoucí proti němu.

Zařadil se pak sice před Poláka, ale začal brzdit. Polský kamion tak musel zastavit a oba zůstali stát napříč přes silnici. "Čech vystoupil z auta a snažil se opět dostat do kabiny k Polákovi. Sprostě na něj křičel, že mu dá přes hubu. Polák se ale uvnitř zamkl. Čech mu tak ze vzteku praštil pěstí do dveří a promáčkl mu je," popsal Kindl.

Krátce nato vystrašený Polák předjel český kamion a začal ujíždět pryč. Český tirák ho ale začal znovu stíhat. Oba kamiony nakonec zastavily u čerpací stanice před obcí Babylon. Řidiči se chtěli opět poprat. "Snažil jsem se jim v tom zabránit, to už ale přijížděli policisté,“ dodává Kindl.

Čech tak začal před svým tirákem Scania vše vysvětlovat policistce. Stejně tak i Polák, který ukazoval strážcům zákona kamerový záznam ze svého auta. Veškeré kamerové záznamy teď policisté vyhodnocují. "Případ šetříme jako přestupky,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.

mili512 ( 26. července 2015 16:39 )

Ono je snadné, hodit všechny řidiče do jednoho pytle a odsoudit je. Každý by si to měl zkusit aspoň v sedadle spolujezdce, o čem to je, co to všechno obnáší a jak je to náročné povolání. Ovšem když vidím na silnicích poláky, turky, rumuny a jim podobné, okamžitě bych je z toho auta vytáhla a odstřelila, protože to jsou hlavně oni, kdo jezdí jak hovada a pak jsou všude v novinách bouračky... Nepamatuju se, že bych tu kdy četla, že nehodu způsobil český šofér...

tubka.jentak.jen. ( 25. července 2015 19:30 )

ty mislíš jen na to píchání ty zm rde nejraději bich tě kopla do pr dele

zauber ( 25. července 2015 11:39 )

Včera odpoledne jsem se málem rozmlátil o slovenskýho kamiońáckýho k-ok-ota. Když jsem ho předjíždějícím pruhu v rychlosti něco mezi 140 - 150km/h dotáhl, tak hodil blinkr a vjel mně do předjíždějícího pruhu. Ubrzdil jsem to, ale jsou to vteřiny a fousy.

sores ( 25. července 2015 11:22 )

Bytostně nenávidím kamióny a nejsem sama. Ničí svou vahou silnice a ohrožují ostatní vozidla!!! Ten kdo kamión vymyslel, měl by dostat trest smrti!!!! Jako je spousta užitečných vynálezů na Nobelovu cenu tak kamión který roznáší smrt by měl dostat taky smrt kdo ho vymyslel.

istyl ( 25. července 2015 09:52 )

prapuvod těchto incidentu je to, ze všichni tito ridici kamionu objizdeji mýto a měli jet po dalnici...jak ve Studence, tak i tady na silnici I.tridy c. 26...navíc policiste nevenuji kamionum prakticky zadnou pozornost a nechaji je aby si delali, co chteli...tedy ze mají jet v obci 50km/h ...ten, kdo tak jede je výjimka..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání