Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Střelba v Barceloně: Útočníci pálili před turisty, dva zranění

Střelba se odehrála u hotelu Silken v Barceloně.
Střelba se odehrála u hotelu Silken v Barceloně.  (Autor: Twitter)
Autor: lm - 
28. července 2015
17:01

V turisty vyhledávané čtvrti Barcelony se střílelo! K útoku došlo u hotelu Silken, jen pár metrů od populární ulice Las Ramblas. Jedna osoba byla vážně zraněna a další člověk utrpěl lehká zranění.

Střelec údajně vypálil několik ran na dvě osoby sedící před hotelem. Jednu z nich zranil, druhá prý utrpěla poranění nárazem do skleněných dveří hotelu při pokusu o útěk. Oba zranění jsou v péči lékařů. Podle některých informací ale nejprve z místa útoku utekli a policie je vypátrala až posléze.

Motiv činu zůstává zatím nejasný. K identitě zraněných policie sdělila jen tolik, že nebyli hosty hotelu, před nímž se incident odehrál.

Podle dosavadních informací policisté pátrají pouze po jednom pachateli, podle deníku La Vanguardia ale očití svědci hovoří přinejmenším o dvou maskovaných lidech na místě incidentu. Střelbu prý vyvolala hádka, která začala uvnitř hotelu. Místní média spekulují také o možném pokusu o únos.

Incident vyvolal mezi kolemjdoucími značnou paniku. Ulice Carrer del Pintor Fortuny, kde se odehrál, leží pouhých sto metrů od turisty i místními oblíbené promenádní třídy Las Ramblas.

Zobrazit celou diskusi