Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Další kamioňák vjel na červenou na přejezd: Zlomil závory a ujel! Hledá ho policie

Autor: ČTK - 
1. srpna 2015
13:45

Sklápějící se závory přerazilo v pátek večer neznámé nákladní auto na železničním přejezdu v Horní Polici na Českolipsku. Nehoda se obešla bez zranění. Policie po řidiči pátrá napříč kraji. ČTK to dnes řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

"Vozidlo s poškozenou plachtou se doposud nepodařilo nalézt," uvedla. Řidič s kamionem na přejezd vjel kolem 22:00, když blikala výstražná světla, byla v provozu zvuková signalizace a začaly se sklápět závory.

"Nic z toho řidič kamionu nerespektoval, v jízdě pokračoval dál, přičemž přerazil padající závory. Následně ani nezastavil a ujel," řekla mluvčí. Ujet se mu podařilo neznámo kam i kvůli tomu, že se policie o poškození závor dozvěděla asi s dvacetiminutovou prodlevou.

Ministerstvo dopravy chce po nedávné nehodě na přejezdu ve Studénce, kterou nepřežili tři lidé, zvýšit pokuty za přejíždění trati v době, kdy na zabezpečovacím zařízení svítí červené světlo.

Podle současného správního řádu je maximem sankce 2500 korun. Když už řidič na zabezpečený přejezd vjede, je ale podle odborníků lepší, když závory přerazí, a nestřetne se tak s vlakem. Pokud by to před týdnem ve Studénce udělal polský řidič kamionu, jeho vůz by se s vlakem Pendolino nesrazil.

fojtikovic ( 2. srpna 2015 15:31 )

tak blbej jsi od narození?

kov3 ( 2. srpna 2015 07:03 )

Ale môže....

josemu ( 1. srpna 2015 22:56 )

 Všechny takové kretény spráskat tak,aby si pár dnů do auta nesedli.

a-z- ( 1. srpna 2015 19:46 )

Majitel kamionu nemůže za de.bila, kterej ho řídí...

dfghjk ( 1. srpna 2015 19:36 )

Nikoho se nezastávám, ale kdyby i tento kamion zůstal stát na kolejích a došlo ke stejné havárii, zase by mu všichni vyčítali, že měl závory prorazit a jak je možné, že ho to nenapadlo i když o nehodě u Studénky určitě věděl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání