Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Srážka auta a osobního vlaku na Olomoucku: Jeden zraněný a přerušený provoz trati

Řidiči nesmyslně riskují na železničních přejezdech (ilustrační foto)
Řidiči nesmyslně riskují na železničních přejezdech (ilustrační foto)  (Autor: Twitter)
Autor: ČTK - 
1. srpna 2015
19:10

Ani případ srážky pendolina s kamionem ve Studénce řidiče nijak neponaučil. Stále na přejezdech riskují, řidiči osobního auta na Olomoucku se to ale nevyplatilo. Na přejezdu se střetl s osobním vlakem. Zranění tentokrát naštěstí nebylo kritické, šlo především o plechy. Nad počínáním některých řidičů ale nadále zůstává rozum stát.

V Hlubočkách na Olomoucku se dnes odpoledne střetlo osobní auto s vlakem. Nehoda se stala na trati mezi Olomoucí a Bruntálem, během střetu se podle policie lehce zranil řidič osobního auta.

Nehoda se stala před 15:00 na přejezdu se světly bez závor mezi stanicemi Hlubočky-Mariánské údolí a zastávkou Velká Bystřice. "Osobní vlak jedoucí z Olomouce do Moravského Berouna se tam střetl s osobním autem. Při nehodě se jedna osoba zranila, provoz na trati je přerušen," řekl TK Martin Kučera z Drážní inspekce.

Podle krajského policejního mluvčího Josefa Bednaříka v osobním vlaku cestovalo 50 osob, nikdo z nich nebyl zraněn. "Dechová zkouška u řidiče a strojvedoucího byla negativní. Škoda na vlaku a vozidle nebyla doposud vyčíslena," řekl ČTK policejní mluvčí.

Kvůli vyšetřování nehody byla trať uzavřena. Podle regionální mluvčí Českých drah Kateřiny Šubové byla na trati v obou směrech zavedena náhradní autobusová doprava. Okolnosti nehody na místě vyšetřovala policie a Drážní inspekce.

moiaza ( 1. srpna 2015 21:23 )

 Na naších silnicích je delší dobu nějak přeblbováno.

akko ( 1. srpna 2015 20:44 )

Lidska blbost nezna mezi...Tomu "Umelci" nema cenu neco vysvetlovat...Vi dobre co udelal...Snad se poucil do budoucna...Je to ale kardinalni blb...

Zobrazit celou diskusi