Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž střílel na pásovce a skončil v nemocnici. Odražená kulka mu zasáhla čelist

Ilustrační foto (pásovec Helmut v chebské zoo)
Ilustrační foto (pásovec Helmut v chebské zoo)  (Autor: Jan Doležal)
Autor: ČTK - 
4. srpna 2015
07:58

Zahlédl na svém pozemku pásovce, vzal revolver a vystřelil. Jenže zvíře se nedalo. Vrátilo úder, a tak střelec skončil v nemocnici se sdrátovanou čelistí. K tomuhle souboji došlo v americkém Texasu. Muž jej se zvířetem s tvrdým „neprůstřelným“ pláštěm prohrál.

Střílet po pásovci není dobrý nápad. To je lekce, kterou se naučil nejmenovaný muž z Texasu, který se pokusil zastřelit pásovce – nejméně jedna z vypálených kulek se ale odrazila od jeho pancíři podobného pláště a rozdrtila muži čelist, informoval list The Times.

Muž pásovce zahlédl na svém pozemku nedaleko města Marietta a vypálil na něj tři rány z revolveru ráže .38. Nejméně jedna z kulek se ale odrazila jeho směrem a střelec nyní leží v nemocnici se sdrátovanou čelistí. Osud pásovce se zjistit nepodařilo.

Letos přitom nejde o první případ, kdy pásovec „vrátil úder“. V dubnu tímto způsobem muž v Georgii trefil vlastní tchyni, když ze vzdálenosti asi 100 metrů chtěl zastřelit pásovce. Devítimilimetrová kulka se od zvířete odrazila, vletěla do nedalekého karavanu a tam trefila do zad matku jeho ženy.

giorgio287 ( 4. srpna 2015 10:50 )

Kde se prodávají pásovci, kteří přesměrují kulku na tchýni?

Zobrazit celou diskusi