Hudebníka, jenž se jako jediný Čech dostal na CD prestižní edice Velcí klavíristé 20. století, na poslední cestě doprovodili například dirigenti Jiří Bělohlávek, Jakub Hrůša a Libor Pešek, mladý pianista Ivo Kahánek nebo ředitel festivalu Pražské jaro Roman Bělor. Zádušní mši vedl převor-administrátor břevnovského kláštera Prokop Siostrzonek.

Prostor u rakve, kde se na stojanu nacházela fotografie usměvavého Moravce, zaplnilo mnoho květinových věnců. Umělcovy ostatky byly uloženy do hrobky na břevnovském hřbitově.

"Byl to člověk skromný, neokázalý, nesnášel formality. Na druhou stranu byl družný a uměl se radovat. Poslední, co by si přál, abychom se dnes rozešli se smutnými tvářemi," pozval za rodinu Daniel Korte přítomné na pohoštění.

Moravec, který se narodil 9. listopadu 1930 v Praze, byl v médiích přezdíván "básníkem klavíru" a pro mnohé se stal dokonce "pianistou pianistů". Uchvacoval perlivou technikou, dynamickou škálou úhozu, smyslem pro barevnost tónu a jemné odstíny nálad. Diváci i kolegové oceňovali nejen jeho instrumentální umění, ale i skromnost, neokázalost a pracovitost.

Byl zván jako sólista předními orchestry a dirigenty. Jeho diskografie zahrnuje desítky snímků, z nichž mnohé se pyšní titulem "nahrávka roku" a dalšími cenami. Díla Mozarta, Beethovena, Debussyho, Francka a Chopina hrál s velkým úspěchem. Česká hudba v jeho repertoáru nezaujímá tak významné místo, i když po světě hrál často třeba Janáčkovy skladby.

Interpretační mistrovství Moravce bylo již oceněno mnoha uznáními, včetně prezidentem udělené medaile Za zásluhy v roce 2000, Ceny Karla IV. či Ceny Antonína Dvořáka.