Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

První kroky Tonči do práce: Po 2letém zajetí znovu pomáhá postiženým dětem

19. srpna 2015
12:35

Zapomenout na hrůzy prožité s kamarádkou Hankou v rukou únosců kdesi v Pákistánu. To se nyní snaží Antonie Chrástecká (27) v práci, do které se vrátila.

Obě zmizely v Pákistánu v březnu 2013. Autobus, kterým cestovaly do Indie, přepadli ozbrojenci a dívky odvlekli neznámo kam. Za celou dobu vyslali do světa dva videovzkazy, na kterých Hanka a Tonča tlumočily jejich požadavky.

Po dvou letech byly propuštěny. Detaily dohody s únosci nevyšly nikdy najevo. Jak dokazují včera pořízené fotografie Blesku, Antonie se po půlroce vrací do běžného života. Její kamarádka Hana zůstala věrná muslimské víře, kterou mezi únosci přijala. Mohou někdy zapomenout?

Video Zprávy: Exkluzivní fotky! Jak žije Antonie Chástecká po únosu? - Blesk TV
Video se připravuje ...

Tonča pomáhá postiženým k lepšímu životu

Antonie jako dobrovolnice již v roce 2010 pomáhala mentálně postižené dívce Míše cítit se v normálním životě dobře. Byla jí kamarádkou, trávila s ní volný čas. „Dělá mi radost pomáhat,“ glosovala to tehdy.

Po těžkém traumatu způsobeném únosem se k profesi vrátila. Několik dní je koordinátorkou dobrovolnické organizace. Každé ráno kolem půl deváté jde na autobus, který ji z domova odveze do práce.

Video První slova Hanky Humpálové a Tonči Chrástecké po jejich propuštění na svobodu - youtube.com/IHH
Video se připravuje ...

catherin4 ( 20. srpna 2015 13:56 )

Tonka vyzerá oveľa lepšie ako tesne po prepustení. Aj oblečená je už normálne a vidno, že na sebe pracuje, chce sa zase zaradiť do normálneho života. Tak snáď sa jej to podarí a tie hrôzy čo prežila ju nebudú prenasledovať dlho. Hanka vyzerala na videách od únoscov spokojnejšie, vypadalo to, že má lepšiu psychiku a lepšie to znáša. Teraz ale vidno, že tomu tak vôbec nebolo. Bola psychicky slabá a prijala náboženstvo teroristov, ktorí ju uniesli.

hofihofi ( 19. srpna 2015 16:15 )

A co je jineho?

bagrr ( 19. srpna 2015 15:53 )

wooligan ( 19. srpna 2015 15:53 )

blesk zabite ji tedka vasim stalkingem

y1xcvbnm ( 19. srpna 2015 14:43 )

Co to tady všichni píšou o porozených dětech, kde dostávají tyhle zaručené zprávy. Ale na druhou stranu by mě zajímalo jak se tam řeší antikoncepce žen????

Zobrazit celou diskusi