Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hanka je v moci islamistů, říká policejní psycholožka

23. srpna 2015
17:56

Hana Humpálová po návratu ze zajetí islamistů dál praktikuje muslimskou víru. Trpí stockholmským syndromem, zní názor některých odborníků. Policejní psycholožka Ludmila Čírtková je ale jiného názoru.

Zatímco Antonie Chrástecká bojuje s hrůzami, které si v zajetí nepochybně prožila, prací, Hanka se přimkla k islámu. „U obětí únosů dochází k ukončení celé tragédie teprve v okamžiku, kdy se odpoutají od toho zločinu. A to některým obětem trvá strašně dlouho. Některé se odpoutají a zvládnou to samy, jiné oběti k tomu dokonce potřebují pomoc odborníka. Takže bych předpokládala, že v tomto případě nedošlo k odpoutání od toho zločinu a trauma běží dál. A v takových případech mají pachatelé dál moc nad svojí obětí,“ řekla Čírtková Aha!.

Proč k takovému chování dochází, nedokáže nikdo bez bližších informací určit. Doba odpoutání od zločinu závisí na dvou základních faktorech – zranitelnosti oběti a sociální opoře. „Jestli má oběť dobrou, fungující sociální oporu a umí ji využít, má lidi kolem sebe, jde to odpoutávání mnohem lépe,“ říká psycholožka.

Hance může podle odbornice trvat roky, než se s traumaty, které si v Pákistánu v zajetí islamistů prožila, vypořádá.

Video První slova Hanky Humpálové a Tonči Chrástecké po jejich propuštění na svobodu - youtube.com/IHH
Video se připravuje ...

sores ( 8. února 2016 10:06 )

 Četla jsem o muslimech, rozvody jsou u nich povolené ale mají zákon proti kterému není odvolání. Do 6 let dítěte po rozvodu rodičů je děcko u matky(to je s ním největší práce) a pak jde automaticky natrvalo k otci(to už je naprosto samostatné a otec s ním nemá tolik práce)výhodný a mazaný zákon opět pro chlapi.Hanču zřejmě táhnou mateřské pudy zpět!

ginna15 ( 7. února 2016 15:44 )

 Tyhle dvě islámský khurvy ještě dají o sobě vědět, ale to už budou v hledáčku FBI anebo roztrhany na kusy až se někde v davu vyhodí do luftu..!

mission ( 24. srpna 2015 21:48 )

http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Premier-Sobotka-Unesene-Cesky-jsou-doma-Dek ujme-Turkum-368290

mission ( 24. srpna 2015 20:45 )

Omlouvám se za překlep, správně mělo být džihádistkami (jihadistkami). V Německu se například šíří tyto informace: Džihádisté mezi námi. V řadách radikálního hnutí Islámský stát (IS) dosud zahynulo v bojích v Sýrii a Iráku asi 100 německých občanů. V rozhovoru s listem Bild am Sonntag to prohlásil německý ministr vnitra Thomas de Maizière. Od roku 2012 odešlo na Blízký východ do oblasti konfliktu okolo 700 Němců, zhruba třetina z nich se mezitím vrátila zpět. Ale je potřebné dodat, že někteří mohou zamířit i do České republiky.

mission ( 24. srpna 2015 20:37 )

Ano, jde o překlep, psal jsem bez brýlí. Město v jižních Čechách je Písek, v prostředí plném písku byly obě zajatkyně drženy džihádisty (jihadisty). Je to věc formy, tedy pravopisu. Uznávám, že by projev ústní i písemný měly být jednotou obsahu a formy. Ale asi závažnější je plést si věcný obsah, tedy zaměňovat pojmy islámský a islamistický, což může být nevědomost, která však působí nějak podivně zavádějícím způsobem při něčím propagačním prohlášení o tom, že v Německu „není s islamisty problém“. Přičemž on ale je a ještě bude. Víte vy kolik v SRN asi je těch „deutsche jihadisten“? Co znamená: "Wie die deutschen Islamisten vernetzt sind"..?

Zobrazit celou diskusi