Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Pochod "nahoře bez" v šedesáti městech světa. Přidali byste se také?

25. srpna 2015 | 12:13

Nedělní poklidné odpoledne v New Yorku se změnilo v opravdové pozdvižení. Desítky polonahých žen a mužů se vydaly na pochod ulicemi Manhattanu, aby protestovali proti zákazu chodit "nahoře bez".

Tato nevšední přehlídka se konala v dalších 60 městech světa pod názvem GOTOPLESS. Největší návštěvnost však byla právě v New Yorku. Ukázat se na veřejnosti s odhaleným hrudníkem je v New Yorku legální od roku 1992. Starosta Bill de Blasio a policejní komisař Bill Bratton však tvrdí, že pomalované polonahé ženy, se kterými se fotí turisté na náměstí, jsou spíše na obtíž. Ale proč se musí pochodovat, když je chození "nahoře bez" legální?

Mluvčí akce GOTOPLESS Rachel Jessee řekla, že cílem pochodu je dosáhnout rovnoprávnosti žen a mužů v možnosti odhalovat hrudník. Demonstranti byli různě vyzdobeni a v rukou drželi poutače a plachty s nápisy vyjadřujícími jejich nespokojenost. Někteří měli nápisy dokonce přímo na svém těle. Po celou dobu je doprovázely policejní motorky a policisté dohlíželi na hladký průběh demonstrace.

topless pochod v NY
Autor: Profimedia

Měly by mít ženy právo chodit kdykoliv nahoře bez?
84,3%
15,7%
Děkujeme za Váš hlas!
268 hlasů
50 hlasů

Autor: tech