Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

2 vteřiny později a bylo by po mně: Řidič BMW popsal, jak unikl pádu stíhačky

Autor: bop - 
26. srpna 2015
22:45

Řidič (71) BMW věří, že byl posledním člověkem, kterému se podařilo z tragédie uniknout a zachránit si život. Všichni, kdo byli na dálnici za ním, se z místa nehody už živí nedostali. Svědek neštěstí popisuje ohnivé peklo!

Muž se se svým vozem dostal před svatební limuzínu. „Byl jsem poslední, kdo to z toho ohnivého pekla zvládl živý. Dvě sekundy později a zůstal bych tam taky,“ svěřil se pro britský server Mirror řidič se svými pocity. „Tak rychle, jak se to všechno seběhlo, jsem tam najednou stál, díval se na oblohu a děkoval Bohu, že jsem naživu.“

Podle deníku The Guardian se počet obětí vyšplhal až ke dvaceti a stále může stoupat. Některé mrtvé se kvůli spálení tkáně navíc dosud nepodařilo identifikovat. „Jsem zničený kvůli těm, kteří to nepřežili. Moje srdce je se všemi jejich rodinami,“ pokračoval muž, který přežil tragédii, zatímco jen kousek od něj jiní umírali.

Podle svědků se celé neštěstí stalo velmi rychle. V jednu chvíli nic netušící pasažéři aut projížděli dálnicí a prohlíželi si leteckou přehlídku nad svými hlavami, za pár okamžiků už všechno pohltil oheň a utrpení.

„Je to prostě zázrak, že jsem to přežil a že jsem měl tolik štěstí, že jsem unikl, když tolik jiných ho nemělo,“ dodává otřesený muž.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi