V úterý krátce po 15. hodině byl zadržen policií a vzat do cely předběžného zadržení. Do vily Helenka v Říčanech 31. července dorazil soudní vykonavatel a předal Josefovi rozhodnutí soudu, na jehož základě musel opustit dům a po dobu 30 dní nesměl kontaktovat exmanželku Darinu Novou (57).

Ta o to soud požádala ve strachu o vlastní život. „Jenže otec si to buď vyložil špatně a myslel si, že může zůstat v přístavku, kde provozuje svou firmu, anebo mu to bylo jedno. Volali jsme policii a ta soud požádala o vysvětlení, jak to je. Pak přijeli podruhé a upozornili ho na to, že porušuje zákon, a vyzvali ke zjednání nápravy. Když přijeli potřetí, tak byl zatčen,“ potvrdil Blesku Rychtářův syn Josef (30), tedy ten, který udržuje spojenectví s matkou.

Čili pokud dnes nebude na Rychtáře uvalena vazba, nemá kam jít! Do říčanského domu se nesmí vrátit minimálně do pondělka, kdy uplyne měsíční vykázání. Taky se může stát, že na vdovce soud dnes uvalí vazbu a nebude muset tenhle zapeklitý problém řešit.

Fotogalerie
5 fotografií