Barvy

Barvy jsou základem správného výběru a rozhodně není dobré je podceňovat. Určují důvěryhodnost a vypovídají o vaší osobě. Tmavé barvy (černá, fialová, modrá) vyjadřují autoritu, znalost a odpovědnost. Bílá vždy byla barvou čistoty a jisté formálnosti. Naopak zářivé barvy, jako je žlutá nebo červená značí sílu a kontrolu.

Doplňky

Rozhodně nikdy nezapomínejte na kvalitní a hlavně čisté boty! Může se vám to zdát jako zbytečnost, ale právě boty jsou vizitkou člověka.  Ostatní doplňky, jako je kabelka nebo šperky (i bižuterie), vám snadno rozzáří outfit.

Nebojte se barev
Autor: Shutterstock

Kvalita

Počáteční investice do kvalitního šatníku do zaměstnání se vždy vyplatí. V kvalitním oblečení se budete nejenom během schůzek a jednání cítit lépe, ale dodává vám i správnou sebedůvěru. Nemusíte hned navštěvovat drahé butiky. Zkuste třeba nákupy na internetu. Právě na internetu seženete v dnešní době spoustu kvalitního oblečení za dostupné ceny.

Individualita

Oblečení do práce nemusí vždy hned znamenat nudu. Zapomeňte na tmavé kostýmy a ukažte svou individualitu. Pokud ale na nich váš zaměstnavatel opravdu trvá, pohrajte si alespoň se zajímavým střihem, neobvyklými prvky nebo výraznými doplňky. Ty totiž rozsvítí i tu největší šedou kancelářskou myš!

Nabídky práce, nové příležitosti, ale i dobré rady, které se vám mohou hodit, naleznete na portálech www.prace.cz a jobs.cz.

Zdroj: www.jobs.cz