1. Kvalita obrazu – Éra plazmových televizorů je momentálně již za námi. Současné moderní technologie nabízejí dokonalejší obraz s nízkou spotřebou energie a nehrozí vám, že se po několika letech používání dočkáte vyhaslých políček. Momentálně byste se v obchodě měli zaměřit na UHD TV, tedy televizory s ultra high definition rozlišením obrazu, které laicky řečeno zprostředkují 4x lepší obraz než Full HD. Absolutní špičku v kvalitě obrazu pak nabízí SUHD TV, které letos představila společnost Samsung. Tyto televizory využívají unikátní nanokrystalovou technologii, která se stará o velmi realistický, živý a ostrý obraz s dokonalou hloubkou a jasnými barvami. Sportovní zápasy tak skutečně uvidíte z první řady a filmovými scénami budete pohlceni. Televizory značky Samsung navíc disponují patentovanou technologií Upscaling, která zvyšuje kvalitu obsahu v nižším rozlišení a přibližuje ji úrovni rozlišení UHD. To znamená, že i „staré filmy“ uvidíte v lepší kvalitě, než kdy předtím.
 
2. Design – Trendem se stávají televizory s prohnutou obrazovkou. Nebojte se této inovace! Poměr zakřivení je přesně propočítán tak, abyste při sledování měli pocit, jako by vás obraz obklopoval. Výhodou je také to, že i při sledování filmu s více lidmi si kvalitní obraz bez zkreslení vychutnají opravdu všichni. Při sledování ploché obrazovky zboku tomu tak zdaleka není.

Autor: Archiv Samsung

3. Cena – Ceny televizorů se zpravidla pohybují od několika tisíc po desítky tisíc v závislosti na kvalitě, značce a funkcích. To nejlepší na trhu momentálně představují SUHD TV, je však potřeba počítat s vyšší pořizovací cenou. Pokud hledáte střední třídu, sáhněte po Samsung UHD Smart TV, která je super kvalitní a zároveň nabízí pestrý obsah pro váš volný čas (aplikace, widgety a je propojitelná s dalšími zařízeními).

4. Vyzkoušejte si ji na vlastní oči – Stále nejste rozhodnutí? Běžte si televizi vyzkoušet do některého z obchodů. Zde můžete porovnat kvalitu obrazu jednotlivých modelů a prohlédnout si také design a kvalitu zpracování televizoru. Nenechte se zlákat podezřele nízkými cenami neznámých výrobců a raději se držte osvědčených značek.

 

Fotogalerie
5 fotografií