Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Terezka je tři roky v bdělém kómatu. Probere se, věří maminka

Autor: jp, rc - 
9. října 2015
19:19

Víru neztrácí maminka Terezky Krušinové. Dvaadvacetiletá dívka z Dubence na Královédvorsku je už tři roky v bdělém bezvědomí, do něhož se dostala po prudkém nárazu do stromu. Dívka má otevřené oči, ale nemluví, má svůj vnitřní svět.

Maminka věří, že se jednoho dne probere. Tereza Krušinová upadla po prudkém nárazu auta do stromu do bdělého kómatu. Ve svém vnitřním světě žije už tři roky. Její maminka se vzdala práce kuchařky a den co den se stará o dívčinu hygienu, výživu, pravidelně s ní cvičí a vypráví jí, ukazuje jí různé věci, pouští oblíbenou hudbu a sleduje její reakce.

„Někdy vrčí, brouká si, a když na ni zavolám nebo zaklepu, přestane se dívat mimo a začne sledovat. Někdy i hýbe rukama. Určitě o mně ví, poznává mě. Podle mě vše vnímá,“ popsala maminka Vladimíra (44) deníku Aha!.

„Hodně mě drží příběhy lidí v kómatu, o kterých jsem četla nebo slyšela, že se i po letech probrali. Jinak bych se z toho zbláznila,“ přiznala žena deníku Aha!.

Terezka absolvovala různé druhy léčby. Ztrápená maminka se obrátila i na léčitele a největší naději však nyní vkládá do léčby v hyperbarické komoře, v níž už dívka byla dvakrát, ale potřebovala by mnohem častěji. Rodina ale nemá dostatek peněz.

„Jeden pobyt v komoře stojí asi 1700 korun a účinek se dostavuje asi tak u sté,“ řekla matka postižené keramičky deníku Aha!.

joudajoudovy ( 10. října 2015 09:59 )

jiste se blivaci vzdaji svych honoraru a jejich zivitelka smuclerka sahne na sva stamilionova konta. i madam merkel evropske narody vyzyva k solidarnoti, tak proc na lecbu terezky nema prispet i bulvar, ktery vydelava na lidskem nestesti.

sores ( 10. října 2015 09:51 )

Hlavně že má stát pro sebe a uprchlíky,že! Potřebným českým nemocným nepomůže ani zaboha. Ať se paní obrátí na Babiše miliardáře, ten to ani nepocítí když jí celou léčbu zaplatí, nebo jiného milionáře. V českém kapitalismu se musí žebrat jinak to nejde!

andorea ( 10. října 2015 07:43 )

bluedream:

crab ( 10. října 2015 01:32 )

Nikdo nema pravo rikat, ze se Terzka neprobere. Na priklad elekromagneto terapie podporuje rust novych nervu a ty si pak najdou nove cesticky. Mozek neni probadany, jen at maminka vydrzi. Tato situace chce vytrvalost a podporu od okoli.

crab ( 10. října 2015 01:23 )

Maminka Terezky by mela zkusit ELEKTRO-MAGNETO TERAPII. V Cechach se prodavaji ruzne pristroje at si vybere nejlepsi a koupi ho. Ale jenom magnet nefungje, je to prislis slabe a na stale stejne impulzy si telo zvykne a pak uz nereaguje. Pristroj meni impulzy nahodile,coz je dulezite.

Zobrazit celou diskusi