Trápí vás špeky na zádech? Tyhle cviky a triky perfektně zabírají!

Trápí vás špeky na zádech? Tyhle cviky a triky perfektně zabírají!
15. února  2024 
 06:00

Toto místo trápí snad většinu žen. Ona "křidélka", která se vám udělají pod podprsenkou, špíčky, kvůli kterým nechcete nosit upnutá trička, protože by vše bylo vidět. Bohužel zhubnout pouze na zádech nelze, můžete ale posílit jejich svalstvo, přičemž spálíte i přebytečné tuky v nelichotivých partiích.

Vedle cviků a stravy můžete vzhled svých zad ovlivnit i nošením správného spodního prádla. Někdy stačí opravdu málo a problém je vyřešen!

 

Jezte chytře

Ať chcete nebo ne, tuku se nezbavíte, pokud si neupravíte stravu. Snažte se omezit tuky v jídle a zaměřit se pouze na ty zdravé, které obsahují nenasycené mastné kyseliny. Jde tedy o ořechy, ryby, lněná semínka, avokádo a podobně. Dejte si pozor také na přehnané množství soli ve stravě – stejně jako na příliš cukru. A naopak se snažte maximálně zvýšit denní příjem bílkovin. S nimi totiž půjde stavba svalů jednodušeji a tuky se budou spalovat rychleji. Jednou z největších zásobáren bílkovin je bílý tvaroh.

 

Vyberte si správnou podprsenku

Krásnějších zad dosáhnete i správným oblečením. A začněte hned odspoda. Špatně padnoucí podprsenka totiž může nadělat více škody než užitku. Pokud sáhnete o velikost níže, sice tím ulehčíte svému sebevědomí, ale rozhodně ne zádům. Úzký pásek na zadní straně zad vás přepůlí a všechen tuk se přesune na jedno místo. Abyste zamaskovala nějaký ten faldík na zádech, pořiďte si topy s véčkovým výstřihem vzadu. Tím si záda prodloužíte a budou vypadat štíhleji. Jasnou volbou je také černá barva, která důmyslně zakryje vše, co má.

 

Naučte se posilovat

Samozřejmě bez podpůrných cviků na posílení zádových svalů by to nešlo. Zaměřte se tedy na cvičení, při kterém dáte této partii pořádně zabrat. Posilovat byste měla alespoň dvakrát týdně, aby byl výsledek pořádně vidět. Ovšem samotné cvičení nestačí, přidejte k tomu i kardio cvičení, při kterém budete nadbytečné tuky spalovat.

 

Jděte si zaplavat

Viděla jste někdy záda plavců? Tak pak vás nemůže překvapit, že jedním z nejlepších sportů na posílení této části těla je právě plavání. Při něm totiž zapojujete zádové svalstvo, a navíc nadlehčována vodou protahujete ty části, které běžně zaostávají. Pohyb ve vodě je navíc vhodný i pro ty, kdo se z jakéhokoliv důvodu nemohou příliš hýbat. Mezi další pohyby posilující zadní partie patří také třeba jóga nebo pilates.

 

Další důvod pro posilování 

Je tu ještě jeden důvod, proč posilovat zádové svaly – kromě toho, abyste se zbavila oněch "polštářků". Pokud trpíte bolestmi zad, pravděpodobně se vám uleví, jen co je trochu posílíte. Ve chvíli, kdy zpevníte svaly kolem páteře, bolest může ustoupit. Jestli trávíte hodiny u maséra, tak se zamyslete nad tím, zda by nebylo lepší spíš než do něj investovat do trenéra. Masér vám totiž svaly pouze uvolní, ale nezpevní. Což je zásadní problém.

Jak na to: Markéta Brožová z fitness pro ženy Contours vám ve videu ukáže, jak správně posilovat záda.

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: red

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji