Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Cizinec vyhrožoval sebevraždou a bombou v pokoji: Pražský hotel museli evakuovat

Autor: dce - 
23. listopadu 2015
13:41

Kvůli mladému cizinci, který hrozil v neděli večer v Praze sebevraždou, musel být evakuován hotel v Kateřinské ulici. Pro cizince vše skončilo tragicky – skok z okna nepřežil. Navíc to podle jeho nesrozumitelných výkřiků vypadalo, že má v pokoji bombu!

Drama v pražské Kateřinské ulici začalo krátce po osmé večer. Původně policisté vyjížděli k ohlášení agresivního hosta, který ostatní ohrožuje nožem. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že muž stojí v otevřeném okně hotelového pokoje ve druhém patře a vyhrožuje sebevraždou,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Šetřením bylo zjištěno, že jde o devětadvacetiletého Portugalce.

Policisté se ho spolu s vyjednavačem snažili přemluvit, aby se vrátil zpět do místnosti. Před hotel přijeli i hasiči s plachtou a vysokozdvižnou plošinou. Muž ovšem policejní snahy neuposlechl – z jeho jednání bylo navíc zřejmé, že je pod vlivem drog. 

Toto vyjednávání trvalo několik desítek minut, nicméně i přes veškeré vynaložené úsilí policistů cizinec nakonec ukončil svůj život skokem z okna,“ informoval Daněk. Muž svým zraněním podlehl po převozu do nemocnice. 

„Vzhledem k tomu, že muž celou dobu mluvil dost zmateně a zmiňoval například to, že na tomto světě již svou úlohu splnil, pojali policisté podezření, jestli se nemůže v pokoji nacházet například nástražný výbušný systém,“ doplnil mluvčí. Hotel byl evakuován a přivolaný pyrotechnik tedy musel provést prohlídku pokoje, která byla nakonec negativní.

Cizinec v sobotu se svými přáteli navštívil taneční party, kde si pravděpodobně zakoupil drogu, kterou si aplikoval. Jeho kamarád, který drogu také pravděpodobně užil, skončil pro svůj stav hospitalizovaný v nemocnici,“ dodal Daněk. Třetí spolubydlící dvou cizinců musel být odveden z pokoje v poutech, protože vůči zasahujícím policistům jednal agresivně a útočil na ně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání