Podle Pavla Foltýna z Auto ESA je jedním z klíčových faktorů servisní zázemí autobazaru: „Má-li autobazar kvalitní servisní zázemí, lze předpokládat, že všechny nabízené vozy prošly při výkupu důkladnou servisní prohlídkou a autobazar může jejich technický stav garantovat.“

Podle Foltýna je také důležité, zda autobazar umožní svým zákazníkům prohlédnout vybrané vozidlo vlastním automechanikem, či zda umožní prohlídku vozu v autorizovaném servisu dle výběru zákazníka. Takový přístup ke klientům je známkou toho, že autobazar za kvalitu prodávaných vozidel ručí.

V posledních letech se některé velké autobazary rozhodly projít, po vzoru západoevropských prodejců, náročnou certifikací, která by měla být pro zákazníky nápovědou a vodítkem při rozhodování. Certifikační společnost TUV NORD Czech takovou certifikaci v České republice spustila a mezi prvními bazary, které certifikaci získaly, byla společnost Auto ESA. „Proces certifikace byl poměrně náročný, protože částečně vychází z metodiky ISO,“ říká Pavel Foltýn z Auto ESA a pokračuje: „Tato certifikace v podstatě garantuje, že veškeré procesy spojené s výkupem a prodejem vozu jsou realizovány na základě platné legislativy a v souladu se všemi řádnými postupy.“ Autobazar, který je takto certifikovaný je tak velkou zárukou bezpečného nákupu.

Velmi důležité při výběru autobazaru je také fakt, zda garantuje kontrolu stavu ujetých kilometrů, nabízí 100% garanci na původ vozu, případně jaké poskytuje nadstandardní záruky a garance. Mezi takové garance patří například možnost výměny vozu bez udání důvodu.