Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bestiální vrah Mrázek měl i šestiletou oběť! Dopadli ho náhodou kvůli hloupé chybě

Autor: dce - 
29. prosince 2022
05:00

Chudá rodina, hodně dětí, téměř žádné vzdělání a těžká práce. Přimíchejte do koktejlu i psychickou poruchu a vyjde vám jeden z nejšílenějších sériových vrahů Česka 20. století. Václav Mrázek se své ženské oběti nebál zabít, ani když měly mužský doprovod.

V roce 1925 se Václav Mrázek narodil do chudých poměrů jako jedno z dvanácti dětí. V páté třídě opustil školu a začal pracovat jako horník. Víc mu ale vydělávaly drobné krádeže – v těch byl tak dobrý, že ho otec nutil učit malé sourozence, jak krást. Za podobné zločiny dostal podmínku, nakonec skončil i ve vězení.

Video  Václav Mrázek. Sadistický sériový vrah, který znásilňoval děti a zabíjel ženy, skončil na šibenici  - Videohub
Video se připravuje ...

Kvůli drobné postavě nemohl být vojákem, jak se mu snilo. Přihlásil se tedy alespoň jako ozbrojený doprovod humanitárního konvoje do Rumunka a Bulharska – zde byl svědkem neuvěřitelných věcí od vraždění až po sexuální praktiky výměnou za kradené věci. Díky zbrani si Mrázek konečně připadal mocný.

Své oběti Mrázek potkával cestou do práce. Poprvé touze jednu z nich napadnout podlehl v srpnu roku 1951. Hanu Ch. ubil klackem na louce, kde pásla krávy. Bezvládné tělo odtáhl o kus dál a znásilnil. 

Druhou oběť – Bronislavu P. – zastřelil o necelý měsíc později. Opět ji znásilnil a tělo odtáhl do potoka. Další dvě ženy, které napadl nožem, útok přežily. Policie vyšetřovala i verzi, že útočníkem je vlastně žena – tomu měl nasvědčovat hlas a malá síla úderů nožem, které způsobily jen povrchové rány.

V červnu 1952 vystřelil po Eleně M. – první rána jí prostřelila límec kabátu, druhá prorazila kabát na zádech – dívka ale přežila. Mrázek navíc při výstřelu ejakuloval a o oběť ztratil zájem. O hodinu později ale Mrázek zastřelil teprve šestnáctiletou Marii D., jejíž tělo opět odtáhl opodál a znásilnil. Hlavu jí přikryl zbytky šatů, které rozřezal nožem. Tělo objevila Elena M., která se šla podívat na místo, kde po ní kdosi střílel.

Druhou šestnáctiletou dívku zabil Mrázek v červenci. Kolem Jiřiny H. projel na kole. Zavolal na ni a když se otočila, střelil ji přímo do obličeje. Tělo znásilnil. Pátou a šestou obětí byla dvojice, která byla zrovna na výletě. Muže zastřelil a jeho tělo ukryl pod větvemi. Ženu, která smrt nejdříve pouze předstírala, zastřelil, když se chystala utéct. Mrtvolu opět znásilnil.

Tou dobou už policie sérii vražd vyšetřovala a prověřila přes 25 000 podezřelých. Mrázek ale unikl. Proto se pokusil další oběti zabíjet jiným způsobem – chtěl je uškrtit, ale všechny mu unikly. Ženy pak proto jen znásilňoval – jeho nejmladší oběti bylo jen šest let!

Poslední vražda měla loupežný motiv. Chtěl vykrást dům svých známých, jenže zde našel Alžbětu B. Tu ubil sekyrou, její jedenáctiletou vnučku přinutil najít mu peníze a cennosti a pak ji znásilnil. 

K dopadení tohoto sériového vraha došlo víceméně náhodou – byl přistižen při krádežích v šatnách horníků. Při domovní prohlídce pak byly nalezeny osobní věci jeho obětí a pistole, která odpovídala vraždám. Nejprve tvrdošíjně zapíral, až později se s pláčem přiznal.

Byl velmi rychle odsouzen, netušil však, že byl tou dobou v platnosti trest smrti a čekal tak nanejvýš deset let. Na konci roku 1957, 29. prosince, byl popraven v Praze na Pankráci.

rudy_hnis ( 29. prosince 2022 10:35 )

Je jiná doba. My zloději chceme teď prezidentem našeho soudruha Babiše, který bude pokračovat v praktikách soudruha Zemana. Dávat milosti vrahům (dvojnásobný vrah Kajínek), nám zlodějům (šéf lánské obory) a podobně.
Čest práci!

Profesor ( 7. října 2020 11:25 )

Pokud by se tč. staly v dnešní době, tak by asi těch 10 let + ústavní léčení, které by dostal jako prémii, "vyfás". Soudní řízení by se také táhlo déle a hledali by se hlavně polehčující okolnosti, neb i on by měl, na rozdíl od obětí, svá lidská práva.

villon ( 6. října 2020 15:02 )

Těžkej pýchač a mašina na ejakulaci. Hrdina erotický práce. Čekal deset let, twl, solidní magor.

manunu ( 6. října 2020 12:12 )

kaki: Tady od r.48 do r. 89 žádná spravedlnost nebyla.

manunu ( 6. října 2020 12:08 )

Sysoj Psojic: Přesně tak.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání