Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Brit napsal, že kyrgyzská klobása vypadá jako penis! Hrozí mu vězení

Pětileté vězení hrozí v Kyrgyzstánu Britovi, který byl v této převážně muslimské zemi ve Střední Asii zatčen za to, že urazil místní tradiční jídlo.
Pětileté vězení hrozí v Kyrgyzstánu Britovi, který byl v této převážně muslimské zemi ve Střední Asii zatčen za to, že urazil místní tradiční jídlo.  (Autor: Facebook)
Autor: ČTK - 
4. ledna 2016
09:41

Pětileté vězení hrozí v Kyrgyzstánu Britovi, který byl v této převážně muslimské zemi ve Střední Asii zatčen za to, že urazil místní tradiční jídlo, uvedla dnes agentura AFP. O kyrgyzské speciální klobáse napsal britský zaměstnanec tamního zlatého dolu ve vzkazu na Facebooku, že specialitou místních obyvatel je "koňský penis".

Zachycená zpráva pohoršila kyrgyzské zaměstnance dolu, kteří kvůli tomu vstoupili do stávky. Do práce se vrátili až dnes po zatčení Brita Michaela Mcfeata. Místní justice Brita obvinila z podněcování rasové nesnášenlivosti. Za to mu podle zákonů této bývalé sovětské republiky hrozí tři až pět let žaláře.

Michael Mcfeat vzkaz již smazal a na Facebooku se omluvil všem kolegům ze zlatého dolu, který představuje deset procent ekonomiky země. Ujistil přitom, že rozhodně neměl v úmyslu někoho urazit.

Klobása, kterou si kyrgyzští zaměstnanci dávali u příležitosti svátků na konci roku, je vyrobena z koňského masa, které je v zemi velmi ceněné. Jídla z koňského masa jsou zvlášť vyhledávaná poté, co se po pádu bývalého Sovětského svazu oživily v zemi nomádské tradice.

Zobrazit celou diskusi